Ana Opačak FOTO: Ivo Burić

Dok se “Lijepi moj” penje po top listama, Ani Opačak je pristigla i nominacija za Porina

Zahvaljujući podršci radijskih urednika diljem Lijepe naše, novi singl Ane Opačak u proteklih tjedan dana nastavlja pronalaziti svoj put do srca slušatelja.

Odlične reakcije na pjesmu “Lijepi moj” su bile sjajna najava novog Aninog albuma koji će svijetlo dana ugledati ovog proljeća, a jučerašnja nominacija “Pjesme”, Aninog dueta s Gabi Novak, za Porin u kategoriji Najbolja vokalna suradnja točka je na “i” ovog, za Anu, sjajnog tjedna.
 

 
Godina je za Anu krenula sjajno. Prošlogodišnji duet s Gabi Novak, “Pjesma” je osvojila nagradu Music Pub za pjesmu godine, a sada je nominirana i za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu – Porin.

“Sjećam se točno trenutka kada smo dogovorili tu suradnju. Bila sam na obiteljskom ručku i nisam ni znala tko me zove jer tada nisam imala njezin broj. Kad sam shvatila tko je s druge strane telefona, izišla sam u vrt da možemo razgovarati u miru i tišini, vrijeme je proletjelo, a ručak se ohladio dok smo nas dvije kao dobre stare prijateljice pričale preko sat vremena. Gabi je već tada bila čula pjesmu i cijela ideja joj se dopala, a ja sam bila potpuno zatečena od sreće. I taj osjećaj sreće traje već godinu dana, koliko je “Pjesma” u eteru. Ova nominacija za Porin je nekako najdraža stvar koja
mi se dogodila u karijeri i baš mi je drago da će se suradnja s Gabi naći i na mom prvom albumu.“, rekla je Ana o duetu s Gabi.

Dok je nominacija za Porin iznimno važna za Anu, za slavlje je malo vremena jer je u punom jeku rad na albumu prvijencu koji će svjetlo dana ugledati na proljeće. Aktualni singl “Lijepi moj” najava je Aninog prvoga albuma koji će objediniti različite stilove i utjecaje koji su pjevačicu glazbeno formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone, stvarajući stilsku fuziju koja sjajno odgovara Aninom vokalnom šarmu.

„Na svojim koncertima najčešće izvodim glazbeni kolaž koji se sastoji od mojih autorskih pjesama, ali i skladbi na četiri jezika raznih stilova i žanrova koji su me glazbeno formirali. To su i pop i rock i jazz i blues, ali i ponajviše ono s čim me ljudi najviše povezuju, a to je šansona.
Na francuskom “chanson” u biti znači pjesma, šansona bi bila jednostavno rečeno uglazbljena poezija. Zato su i autorske pjesme koje radim na tom tragu.”

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.