FOTO: PROFIMEDIA

Agresivni molitelji koji ispred klinika za abortuse maltretiraju žene, ići će u zatvor

Španjolska donosi važan zakon: osobe koje u krugu bolnica ‘uvredljivo, zastrašujuće ili prisilno’ djeluju na žene, moći će biti osuđivane na zatvorsku kaznu

Španjolski Donji dom parlamenta prošlog je tjedna dao zeleno svjetlo novom zakonu kojim se uvodi zatvorska kazna za sve prosvjednike ispred klinika za pobačaje koji maltretiraju žene, prenosi Euronews.

Riječ je takozvanim moliteljima, dobro poznatima u Hrvatskoj, koji stoje i mole ispred klinika na kojima se obavljaju pobačaji. Zakon je glatko prošao s 204 glasa ‘za’, 144 ‘protiv’ i bez suzdržanih te će sada biti poslan u Gornji dom na daljnju parlamentarnu proceduru.

 
 

Nakon što zakon bude službeno usvojen, osobe koje ispred klinika za abortus “uvredljivo, zastrašujuće ili prisilno” djeluju na žene, moći će biti osuđivane na zatvorsku kaznu. Također, prema istom prijedlogu zakona, za postupanje policije neće biti potrebna pritužba žene koja je maltretirana.

Više feminističkih organizacija u Španjolskoj pozdravilo je ovakvu odluku španjolskog parlamenta budući da “štiti žene od apsolutne okrutnosti” do koje dolazi u susretu s “hordom fundamentalista” pred vratima klinika, piše Telegram.

“Molitva nije sloboda izražavanja ukoliko je njezin krajnji cilj prisila”, poručio je glasnogovornik jedne od feminističkih skupina.

Možemo samo zaključiti: Bravo Španjolska!

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.