Udovici Dinamove legende Slavena Zambate ukrali 3 milijuna kuna koje je držala kod kuće

Veliki šok preživjela je obitelj pokojne Dinamove legende Slavena Zambate, kada im je trojac koji se lažno predstavljao kao policajci otuđio više od tri milijuna kuna, a drska pljačka dogodila se prošli četvrtak.

Naime, 70. godišnjoj udovici Slavena Zambate na vrata stana spomenuti trojac pokucao je uz objašnjenje kako su došli provjeriti ispravnost novca, pošto su ih uvjerili kako kruže lažne novčanice pa ih je ona pustila u stan.
 

 
Kako se saznaje  27-godišnji Dino Š., 29-godišnji Roman S. i još jedan nepoznati počinitelj, prošlog četvrtka došli su na vrata stana Zambatine udovice u Ulici Republike Austrije, te joj se predstavili kao policajci i uvjerili ih kako uokolo kruže lažne novčanice i da zbog toga moraju provjeriti sav novac.

Gospođu Zambata i njenu kći uspjeli su uvjeriti u priču, te se prvo domoći životne ušteđevine, a potom i novca koji imaju od prodaje nekretnine u Dalmaciji.

Kako je kriminalni dvojac bio iznenađen količinom novca promijenili su taktiku. Ženama su oteli novac uz prijetnje kako će ih ubiti ako išta ikome kažu, te su pobjegli s plijenom u automobil u kojem ih je čekao treći mladić i brzo se udaljili.

No dio pljačke snimile su i nadzorne kamere, a dvojica mladića uskoro su pronađena i protiv njih je provedeno kriminalističko istraživanje. Kod njih je pronađen i dio ukradenog novca, a trenutno se nalaze u istražnom zatvoru Remetinec gdje su smješteni zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Treći počinitelj je u bijegu i policija za njim traga.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.