Policija privela Briševljana starog 72 godine jer je Plenkoviću na Facebooku poručio da bi ga trebalo gađati pokvarenim jajima!

Zbog prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebooku, zadarska je policija u petak 21. siječnja uhitila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra.

On je navodno ispod objave o dolasku predsjednika Vlade u Maslenicu povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Maslenica ’93, na FB profilu jednog zadarskog portala napisao kako bi Andreja Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima.

– Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik, napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. siječnja na portalu Kalelarga info.

U optužnom prijedlogu se navodi kako je M.Ć. “narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. siječnja dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica”.

– Ovo je rezultat mog komentara premijeru hrvatske Vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost, naveo je 72 godišnji M.Č. pa dodao kako su mu u policiji najprije rekli da je prijetio premijeru.

– S obzirom na to da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje (da sam ga vrijeđao), a bilo je još uhićenih. Sa mnom je bio čovjek sudionik akcije “Maslenica”, a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto zbog komentara. Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali “ljubičicu bijelu” jer su bili “opasni” za druga Tita, baš kao ja danas i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti ali ušutkati me neće, ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, NE BOJIM VAS SE, napisao je 72-godišnjak pitajući se “imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti i imamo li ponovo druga Tita”.

Uz svoj status na Facebooku M.Ć. je objavio i optužni prijedlog koji je prenio Zadarski.hr.

Policija privela Briševljana od 72 godine jer je Plenkoviću na Facebooku poručio da bi ga trebalo gađati pokvarenim jajima!
Faksimil optužnog prijedloga PU zadarske protiv 72-godišnjaka/privatni album

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.