Nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak

Zabranjuju se javna okupljanja otvorenom za više od 50 ljudi, na privatnim svečanostima može biti do 20 ljudi, maske postaju obvezne u crkvi, kinu, muzeju…

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, objavili su u petak nove epidemiološke mjere koje na snagu stupaju u ponedjeljak.

  • Zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja s covid potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200.
    Također, tu je i zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije – istaknuo je Božinović.

Obaveze i za poslodavce

Privatne svečanosti ograničuju se na 20 osoba, a ne na 30 kao dosad. Ipak, ako se radi o svečanosti s covid potvrdama, tu može biti do 50 ljudi.

Uvodi se i obveza za poslodavce da zaposlenicima uvedu rad od kuće kad god je to moguće.

  • Što se tiče ugostitelja, više će se kontrolirati stanje u objektima i pridržavanje mjera – rekao je Božinović te dodao kako neće biti skraćivanja radnog vremena.

Ograničen broj i na sportskim natjecanjima

Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima.

Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 posto popunjenosti tribina, dok je na otvorenom taj broj 40 posto.

Bez obzira na posjedovanje digitalne EU covid potvrde maske će biti obvezne na vjerskim obredima, umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama, izložbama i sjednicama predstavničkih tijela.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.