Međimurje tijekom blagdana ostvarilo rast od 283% u dolascima i 250% u noćenjima u odnosu na prošlu godinu

Međimurska županija, najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma, tijekom ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih blagdana ostvarila je više dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu godinu, ali i na pretpandemijsko razdoblje te je treća najposjećenija kontinentalna destinacija.

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu, u Međimurskoj županiji je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno u razdoblju od 24. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. godine ostvareno 3 719 dolazaka, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 972 dolazaka.

Tijekom blagdana ostvareno je 8 477 noćenja dok je u istom razdoblju prošle godine ostvareno 2 432 noćenja, što predstavlja rast od 283% u dolascima i 250% u noćenjima.

Rast od 50% u dolascima i 40% u noćenjima u odnosu na pretpandemijsko razdoblje

Kada ove rezultate usporedimo s onima ostvarenima u istom razdoblju 2019./2020. godine, odnosno u pretpandemijskom razdoblju, kada je Međimurska županija ostvarila 2 476 dolazaka i 6 084 noćenja, vidljivo je da bilježimo rast od 50% u dolascima i 40% u noćenjima.

Najposjećenije destinacije su Sveti Martin na Muri i grad Čakovec, a porastu broja turista zasigurno je doprinijelo otvaranje novih turističkih atrakcija, poput Matulovog grunta, Ekomuzeja Međimurje malo, Skelarske hiže i muzeja nematerijalne baštine Riznice Međimurja u obnovljenoj fortifikaciji Starog grada Zrinskih, projekta vrijednog više od 40 milijuna kuna kojim je Međimurje dobilo jedinstven kulturni i turističkih sadržaj.

Iznimno zadovoljan ostvarenim rezultatima je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, a u 2022. godini mnogo je planova za poboljšanje turističkih sadržaja.

Nastavljamo s obnovom Starog grada Zrinskih, u planu je obnova dvorca Feštetić u Pribislavcu, gradnja interpretacijskih centara u Donjem Vidovcu, Štrigovi, Goričanu i Murskom Središću te očekujemo završetak radova Vidikovca na Mađerkinom bregu.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Potvrda dobrog rada su i četiri turističke nagrade „Simply the best“ koje su tijekom studenog prošle godine dodijeljene TZ MŽ za projekt „Hop-on Hop-off Međimurje bus u pokretu“, za inventivnost i kvalitetu kampanje „Međimurje daje više“, za projekt Ekomuzej Međimurje malo i direktoru Turističke zajednice MŽ Rudiju Gruli za dugogodišnji rad u turizmu, iskazanu kreativnost i ostvarenu suradnju s lokalnom zajednicom na razvoju novih turističkih sadržaja.

 
 

Hrvatska je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, u odnosu na isto razdoblje 2020./2021. godine, ostvarila porast od 306 posto u dolascima i 190 posto u noćenjima te 73% dolazaka i 76% noćenja u odnosu na rezultate iz pretpandemijskog razdoblja. 

Međimurska županija treća je na kontinentu po ostvarenim noćenjima, nakon Zagreba i Krapinsko-zagorske županije čime se nastavlja višegodišnji trend rasta turističkih pokazatelja.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.