FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada prihvatila amandman Boške Ban Vlahek za novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Jučerašnja, 88. sjednica Vlade RH, sazvana je radi potrebe izjašnjavanja Vlade o amandmanima podnesenim na prijedlog državnog proračuna.

U raspravi o Prijedlogu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu, koja je održana u Hrvatskome saboru, podneseno je ukupno 475 amandmana na državni proračun i izvanproračunske korisnike. Od toga broja utvrđeno je da je 25 nevažećih. Vlada je dala suglasnost za prihvaćanje devet amandmana zastupnika Hrvatskoga sabora.

Državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Zrinušić naveo je amandmane, a među njima se posebno ističe jedan vezan uz Međimurje. Naime, prihvaćen je amandman zastupnice Boške Ban Vlahek, u izmijenjenom obliku, na način da se sredstva na aktivnosti Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec povećaju za iznos od 6.000.000 kuna u 2022. godini.

Apel kojeg je zastupnica prošli tjedan uputila premijeru Plenkoviću:  – ” Nemojmo više odgađati, započnimo izgradnju nove škole Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Jer, bez obzira na stranačke boje, sve nas povezuje jedan zajednički cilj – da djeca s poteškoćama postanu djeca mogućnosti!” –  ipak je naišao na odobravanje vladajućih.

Sadašnja zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec predviđena je za školovanje najviše 70 učenika. Centar u ovom trenutku ima 175 polaznika, što već dugi niz godina postojeći školski prostor od 1100 metara kvadratnih čini potpuno neprimjerenim, a osobito je to došlo do izražaja u vrijeme pandemije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.