Srpak priznao da je prekršen uvjet Javnog poziva, ali izgleda da HDZ to ponekad smije

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Nakon moje objave prije dva dana kako gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak ne odgovara na zahtjev za pristup informacijama, a budući da je ta objava dobila veliku pažnju javnosti danas je ipak žurno došao odgovor na čak dvije stranice.

Na te dvije stranice ugurana je i rečenica kojom se priznaje da su na sudjelovanje pozvani  zainteresirani građani, udruge, ustanove, poslovni subjekti i drugi oblici organiziranja građana s prebivalištem i sjedištem na području Grada Mursko Središće.  

Zatim je na redu obrazloženje kako je ipak razmatran prijedlog čakovečke udruge Zrinska garda jer nije bilo drugih dovoljno atraktivnih prijedloga i Povjerenstvo za preimenovanje i imenovanje novih ulica i trgova na području Grada Mursko Središće je na temelju svojih ovlasti “koje izviru iz Zakona o naseljima i Statuta Grada Mursko Središće” (zanimljivo da baš kod ovog Zakona nije navedena točka Zakona na koju se poziva) donijelo pozitivnu odluku o prijedlogu udruge Zrinska garda Čakovec.

Lijepo formulirano i zakamuflirano obrazloženje no ima jedna sitnica, pravna caka koju su propustili napomenuti. Naime, nikad se na Javnim pozivima ne razmatraju prijave korisnika koji ne zadovoljavaju formalne uvjete Javnog poziva!

I to nezadovoljavanje formalnih uvjeta Srpak koristi na drugim Javnim pozivima godinama – osim na ovome!

U nastavku odgovor Grada Mursko Središće:

Srpak priznao da je prekršen uvjet Javnog poziva, ali izgleda da HDZ to ponekad smije

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.