‘Ne bacaj petarde… Upali eksploziv i baci bombu!‘

Tako se mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresirani za dobrovoljno služenje u slovenskoj vojsci.

Upozorenja o opasnosti od pirotehnike u danima pred novogodišnje proslave su uobičajena, a Slovence je ovih dana iznenadila objava u kojoj su pozvani da petarde zamijene bombama, piše Jutarnji.

Tako se barem mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresirani za dobrovoljno služenje u slovenskoj vojsci.

Promidžbeni odjel ministarstva obrane očito je oglas vrlo nespretno sročio, pa je bizarna dvosmislena poruka nakon tri dana povučena, nakon prvih opravdanih kritika koje su se pojavile u javnosti.

“Ne bacaj petarde! Prijavi se na dobrovoljno služenje vojske, upali eksploziv i baci bombu” bila je poruka objavljena na Facebook profilu vojske, a skinuta je s društvenih mreža u ponedjeljak ujutro.

Apelirati na građane da aktiviraju eksploziv i bacaju bombe, te se tako oslobode potrebe bacati neopasne petarde, isto je kao kad bi djecu koja “pucaju” na računalnim igricama pozvali da se radije posvete pravom oružju, naveli su neki od oštrijih kritičara na društvenim mrežama.

Neki drugi dodaju kako i sam promocijski gaf ilustrira militarizaciju društva do koje je došlo u mandatu ministra obrane Mateja Tonina koji inače vodi demokršćansku stranku Nova Slovenija (NSI) u vladi premijera Janeza Janše.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.