Međunarodni dan borbe protiv korupcije nije obilježen u Hrvatskoj

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. prosinca od 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje.

Rezolucija je prihvaćena kako bi se upozorilo na problem i posljedice korupcije te se promicali mehanizmi za borbu protiv korupcije koja predstavlja društvenu pojavu koja narušava temeljne ljudske vrijednosti, nanosi ogromne štete društvu i ugrožava gospodarski, društveni i politički razvoj.

Korupcija prodire u sve segmente društva i predstavlja najveću ugrozu gospodarskog, društvenog i političkog razvoja, te prosperiteta Republike Hrvatske.

Korupcija nije niti lijeva niti desna, a borba protiv nje mora biti točka koja će ujediniti svakog građanina Hrvatske da već jednom pokaže da mu je dosta dvostrukih kriterija, nejednakih šansi, praznih obećanja i čekanja trenutka kada će se pomaci vidjeti u svakodnevnom životu.

U svim proteklim razdobljima do danas svjedočili smo da se pozivanje na borbu protiv korupcije koristi samo kao sredstvo političkih aktera za osvajanje vlasti, a ne kao program za stvarne promjene koje će zaustaviti propadanje, iseljavanje i obezvrijeđivanje svih potencijala hrvatskog društva.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.