Kako da se auto ne smrzne tijekom noći!

Nemojte čekati jutro da se pozabavite smrznutim automobilom. Život će vam biti puno lakši samo ako unaprijed obratite pozornost na neke stvari i povučete određene poteze koji će to spriječiti!

Evo 8 sjajnih savjeta o tome kako odmrznuti staklo, vrata i brave i kako riješiti problem ako se to dogodi:

1.Odaberite istok

Ako imate priliku, uvijek parkirajte automobil s prednjim dijelom okrenutim prema istoku. Tako će prve zrake jutarnjeg sunca polako topiti led na vjetrobranskom staklu.

2.Alkohol i sapun pomažu

Napravite tekućinu za odmrzavanje stakla koju ćete ujutro samo poprskati po ledu. U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 žličicu deterdženta za suđe. Dobro protresite. Postoji još jedan dobar recept – u bocu s raspršivačem ulijte alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i jedna trećina vode).

3.Zaštitite brave od leda

Najbolja zaštita je sprej namijenjen upravo tome, a ako se brava smrzne, zagrijte ključ upaljačem i moći ćete ga otključati.

4.Ne dozvolite da se zamrznu vrata

Premažite gumu oko vrata automobila s malo masti. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Učinite to čim izađete iz vozila kako biste sljedećeg jutra mogli bez problema otvoriti vrata.

5.Snađite se

Ako se nađete negdje u gradu, prozori vam se smrznu, a nemate spreja, tople vode ili strugalice – posegnite za bankovnom karticom i ostružite led. Ići će malo sporije, ali nakon nekog vremena ipak ćete moći sjesti u auto i odvesti se kući.

6.Čarape za brisače

Da, dobro ste pročitali. Stavite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli “zalijepljene” za zaleđeno staklo. Ili ih jednostavno podignite da ne stoje na staklu da se ne zalijepe.

7.Zaštita za retrovizore

Vanjski retrovizori na automobilu neće se smrznuti ako na njih stavite plastične vrećice.

8.Stavite karton na staklo

Ovo je odličan način da spriječite da se stakla automobila uopće smrzavaju, što vozači često koriste. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik.

OPREZ!

Nikako nemojte prelijevati zaleđeno staklo vrućom vodom jer može popucati, pogotovo ako već ima manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji izbor je mlaka voda koju krpom treba nanijeti na staklo.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.