FOTO: OSCAR DEL POZO Afp

HRVATSKA JE U FINALU DAVIS CUPA! HRVATSKA – SRBIJA 2:1

Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7-5, 6-1 i tako odveli Hrvatsku u nedjeljno finale Davis Cupa u kojem će se hrvatski tenisači boriti za svoj treći naslov protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem će se u subotu sučeliti Rusija i Njemačka.

Najbolji igrači parova na svijetu u potpunosti su opravdali svoj status i u dvoboju protiv najboljeg tenisača svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, dominiravši protiv Đokovića i Krajinovića tijekom cijelog odlučujućeg meča u polufinalnom dvoboju Hrvatske i Srbije.

Hrvatsku je prema plasmanu u finale usmjerio sjajni 23-godišnji Splićanin Borna Gojo, 279. na ATP ljestvici, koji je u prvom pojedinačnom dvoboju svladao 33. tenisača svijeta Dušana Lajovića sa 4-6, 6-3, 6-2.

U drugom pojedinačnom dvoboju Novak Đoković je opravdao status prvog tenisača svijeta i sa 6-4, 6-2 nadigrao Marina Čilića.

Srbijanski izbornik Viktor Troicki pokušao je iznenaditi u igri parova zamijenivši nominiranog Nikolu Ćaćića, specijalista za igru parova, Filipom Krajinovićem, ali su Nikola Mektić i Mate Pavić svojom četvrtom pobjedom u dva seta na ovom turniru odveli Hrvatsku u četvrto finale, prvo nakon trijumfa 2018. u Lilleu, kad se Davis Cup još igrao po starom formatu.

Hrvatska će u subotu saznati suparnika, a to će biti bolji iz dvoboja Rusije i Njemačke, u kojem su Rusi veliki favoriti.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.