Udruga Mlada pera popustila pritiscima, ide preko granica!

Na portalu Top generacija već je objavljeno podosta radova iz Bosne i Hercegovine, a ima i pokoji rad iz drugih država, naravno djece iseljenika. Neki radovi su objavljeni i u do sada izašlim zbornicima u nakladi udruge Mlada pera.

Za svaki literarni natječaj do sada uvijek je bilo upita i interesa učitelja, mentora i učenika izvan Republike Hrvatske koji pišu na hrvatskom jeziku. U nekoliko navrata udruga Mlada pera tražila je podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske no redovito je stizala odbijenica i nije se mogla zatvoriti financijska konstrukcija da se učenicima izvan Republike Hrvatske omogući sudjelovanje na literarnim natječajima osim van konkurencije.

No oni su uporni, doslovce svaki put kad udruga Mlada pera objavi neki literarni natječaj oni se opetovano jave sa željom da sudjeluju na natječaju.

I udruga Mlada pera je odlučila da ovaj put neće ostati gluha kao i država; stoga literarni natječaj Kontinent ili more, u čemu različite su zore? proglašava međunarodnim literarnim natječajem na kojem mogu sudjelovati svi osnovnoškolci i srednjoškolci Republike Hrvatske te učenici izvan Republike Hrvatske koji pišu na hrvatskom jeziku!

Svatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…

…uvijek postoji to ali! Pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše ili nekom dragom kutku zemaljskom, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Nagrađuju se najbolji (čitaj: najkreativniji) u četiri kategorije:

  • osnovnoškolci 1. – 4. razreda
  • osnovnoškolci 5. – 8. razreda
  • srednjoškolci
  • učenici izvan RH koji pišu na hrvatskom jeziku

Svi detalji natječaja na web stranici udruge Mlada pera!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.