U Bosni i Hercegovini izašla knjiga S one strane šanke Saše Ćatića

I Bosna i Hercegovina je dobila svog Konobara s olovkom! Nakon hrvatskog Konobara s olovkom Gorkića Taradija  svoje konobarske doživljaje u knjigu je prenio Saša Ćatić iz Gradiške.

Na početku knjige Saša nam govori o ugostiteljstvu kao privrednoj grani, povijesti ugostiteljstva u Bosni i Hercegovini da bi nas potom upoznao s osobljem u ugostiteljstvu i pićima.

A zatim na spretan i okretan način, s notama humora, ali prvenstveno prenoseći svoja dugogodišnja iskustva objašnjava nam pravila ponašanja, i konobara i gostiju  pa ih i sortira, i jedne i druge, po određenim karakteristikama. Otkriva nam delikatne situacije u konobarskom poslu, nesebično otrkiva neke male tajne tog posla jer te tajne treba prenijeti,  nije izneseno kraj i to nije sve, uvijek ima nešto što se novo može naučiti u toj profesiji.

Poseban šarm ove knjige je dio o kavanskim pričama i mudrostima koje je on godinama rada upio, šaljive ali neuvredljive i one daju poseban obol ovoj knjizi. Knjiga vrvi pričama, ali i edukativnim sadržajem pa bi se i najčešći gosti (oni koji sami sebe ponekad smatraju inventarom kavane) mogli iznenaditi nekim detaljem koji zasigurno nisu znali.

Knjiga je to koja će zasigurno privući mnogo čitalačke publike, ali i samih gostiju jer neće moći odoljeti da saznaju u koju kategoriju ih je Saša strpao i koje im karakteristike (možda mane, možda vrline) prišio.

Na autorov poziv u knjizi je mali osvrt na ugostiteljstvo u Međimurju napisao i međimurski Konobar s olovkom Gorkić Taradi. Jednostavno u takvim suradnjama ne postoje granice pa će se ta suradnja možda nastaviti i na nekom drugom projektu!

U Bosni i Hercegovini izašla knjiga S one strane šanke Saše Ćatića

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.