Turistički značaj gradova koje spaja Podravska magistrala

Važnost Podravske magistrale, čija je ruta većim dijelom nastala još u rimsko doba, od neupitne je važnosti za hrvatski turizam, kao i za cjelokupni razvoj gospodarstva podravskog područja. Prometnica koja povezuje Sjeverozapadnu i Istočnu Hrvatsku u duljini od 350 kilometara ima priliku olakšati svakodnevicu mnogobrojnim građanima i putnicima kojima je dosad vožnja autobusom predstavljala teret i, nerijetko, gubitak vremena.

Značaj ceste koja povezuje gradove kao što su Koprivnica, Virovitica, Osijek, Vukovar i Ilok te okolna mjesta i sela, prepoznao je i FlixBus, vodeći autobusni prijevoznik u međugradskom i međunarodnom transportu putnika u Hrvatskoj. Uvođenjem novih linija, uspješna kompanija pružila je veliku podršku učenicima, studentima, mladim profesionalcima, starijim građanima i svima ostalima koji redovno moraju putovati iz jednog mjesta u drugo kako bi efikasno obavili svoje aktivnosti, ali i uživali u turističkim znamenitostima koja se nalaze na spomenutoj trasi.

 Jesen je idealno vrijeme za obilazak vinskog grada Iloka i fascinantnog dvorca Principovac

 Bilo da se radi o obiteljskom izletu, romantičnom vikendu u dvoje ili opuštenom druženju s prijateljima uz čašu vina, iločki kraj i njegovo prirodno okruženje savršeni su izbor za sve koji su željni odmaka od stvarnosti i guštanja u ljepotama zelenog krajolika. Toga je, između ostalog, svjesna i autobusna tvrtka FlixBus koja omogućava sigurnu i udobnu vožnju do predivnih istočnih dijelova Lijepe Naše. Osim obilaska Iločkih podruma i degustacije vrhunskih sorti vina, svakako je preporučljivo posjetiti dvorac Principovac na pejzažnom brežuljku odakle se pruža impresivan pogled na Ilok i Srijem.

Jeste li znali da je Vukovarski vodotoranj odnedavno član World Federation of Great Towers?

Novoobnovljeni Simbol hrvatskog zajedništva sada se nalazi u društvu Eiffelovog tornja, Empire State Buildinga, Burj Khalife i ostalih svjetski poznatih tornjeva, što je dodatan motiv za razgled jedne od najznačajnijih znamenitosti Vukovara, ali i cijele domovine. Grad na polovici plovnog puta Dunava tako je dobio dodatnu vrijednost i bogatstvo kojim se najviše ponose njegovi stanovnici i građani. Spektakularan pogled na Vukovar koji se pomalo vraća u život i Dunav kao prirodna ljepota povijesno obilježenog mjesta, odlični su razlozi za posjet vodotornja, zaštićenog kulturnog dobra.

Martinje u Virovitici, zašto ne?

Već je odavno poznato da FlixBus uspješno spaja hrvatske destinacije s europskim, a linijom do Virovitice ima priliku uveličati međunarodni običaj i uveseliti sve one koji blagdan svetoga Martina žele provesti na sjeveru zemlje budući da je osobito važan tamošnjim stanovnicima. Na sjeveru Hrvatske i u Sloveniji, na dan sv. Martina stoljećima se održava ceremonija krštenja vina, a Martinje se tradicionalno obilježava i diljem srednje Europe. Virovitica je idealan primjer hrvatskog grada koji ima potencijala razviti se u nezaobilaznu turističku destinaciju temeljem kulturnih objekata kao što je Dvorac Pejačević, organiziranih događaja poput proslave Martinja te lokacijama kakva je primjerice poučna staza “Drvoredima Virovitice”.

Uvođenjem novih relacija i autobusnih linija koje kvalitetno povezuju gradove duž Podravske magistrale, FlixBus je pokazao da se zalaže, ne samo za bolju prometnu povezanost hrvatskih županija, već i da kontinuirano uzima u obzir važnost turizma i gospodarskog razvoja područja kojem je potrebna podrška u uzdizanju i privlačenju novih gostiju sa svih strana Lijepe Naše.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.