Photo by Comfreak

Svjetski mediji se raspisali o pobjedi Hrvatske, jedino Srbima smeta Vukovar

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je danas Rusiju na Poljudu s 1:0 čime je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru iduće godine. O novom uspjehu vatrenih pišu brojni svjetski mediji.

“Hrvatska je bila jedina reprezentacija koja je pokušavala igrati u nogomet jer je u groznim uvjetima na Poljudu uputila 20 udaraca prema golu. S obzirom na to da je utakmica u nekim trenucima podsjećala na vaterpolsku, Rusija se dobro branila i zadovoljila se igrom za bod protiv Hrvatske. Pogodak Hrvatske bio je nedvojbeno sretan, ali je pobjeda bila zaslužena”, piše Eurosport.

“Kudrjašov nije imao sreće i kasnim autogolom je proslijedio loptu u vlastitu mrežu protiv Hrvatske koja se tako plasirala na Svjetsko prvenstvo 2022. godine”, piše Sky Sports.

“Rusija zaboravila igrati nogomet protiv Hrvatske”, navodi ruski Sport Express osvrćući se na činjenicu da se njihova reprezentacija došla braniti te dodaje:
“U drugom poluvremenu nogomet je završio. Teren se pretvorio u močvaru. Sve je završilo kako je trebalo ako uzmemo u obzir povijesnu nesposobnost ruske reprezentacije da izdrži u odlučujućim utakmicama i ako uzmemo u obzir logiku ovoga susreta.”

O uspjehu Hrvatske piše se i u susjedstvu.
“Dalić odveo vatrene na treće veliko natjecanje”, navodi bosanskohercegovački SC Sport te ističe jednu zanimljivost: “Dragan Čović sa šalom bh. premijerligaša (Zrinjskog, op.a.) bodrio Hrvatsku do pobjede i plasmana na Svjetsko prvenstvo.”

“Hrvatskoj je trijumf protiv Rusije donio čak 12 milijuna dolara, što je iznos koji pripada svakoj reprezentaciji koja se plasira u Katar”, napominje sarajevski portal Klix.

“Hrvatski nogometaši na SP uz pomoć ruskog autogola”, piše slovensko Delo.

Jedino je medijima u Srbiji zasmetala fantastična atmosfera u Splitu pred više od 30 tisuća navijača. “Više se klicalo Vukovaru, nego nogometašima, hoće li UEFA reagirati na ovo”, navodi Blic.
Izvor: Večernji.hr

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.