Foto: Novi list (https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/ovo-je-urnebesno-hdz-ovci-greskom-novinarima-podijelili-salabahter-za-presicu-o-zalac-samo-ako-vas-bas-pitaju/)

Sva (ne)sposobnost Darka Horvata: međimurski HDZ novinarima podijelio šalabahter za presicu

Međimurski HDZ  održao je konferenciju za medije. Govorili su gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, te gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, no glavnu je riječ vodio predsjednik međimurske organizacije HDZ-a i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, prenosi e- Međimurje.

Puno zanimljiviji od sadržaja same presice na kojoj je Horvat uglavnom hvalio zasluge Vlade u gospodarskom oporavku zemlje i borbi protiv COVID-a, bio je gaf počinjen prije samog početka. Novinarima je, naime, umjesto najave presice, podijeljen šalabahter s uputama kako se ponašati u slučaju da budu postavljena neka škakljiva pitanja.

Savjetuje ih se kako se o uhićenju Gabrijele Žalac treba govoriti samo ako bude postavljeno baš to pitanje.

“Želimo naglasiti da pravosudna tijela u RH svoj posao rade neovisno i samostalno”;  “Za radnje koje poduzuma USKOK, od izvida do podizanja optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog prognona”; “U Hrvatskoj nema privilegiranih i stranačka pripanost ne štiti, niti će štititi od odgovornosti” – neke su od teza kojih su se trebali držati govornici na presici, a greškom su podijeljene novinarima.

Sva (ne)sposobnost Darka Horvata: međimurski HDZ novinarima podijelio šalabahter za presicu
Screenshot Regionalni.com

Regionalni.com prenosi kako ih se upućuje i da govore o kupnji borbenih aviona. Greškom ih se u uputama ne naziva “Rafalima”, nego – “Rafaelima”.

“Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni” – piše među ostalim na šalabahteru.

Savjetuje ih se i što da kažu za pandemiju, gdje je glavna teza kako je “Vlada pokazala što je snaga države”, ali i kako kritizirati Milanovića.

“Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike”, poručili su međimurski HDZ-ovci, prenosi Regionalni.com.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.