Live Transcribe: možete transkribirati glas na mobitelu ― i na hrvatskom

Riječ je o aplikaciji koja je zamišljena kao pomoć gluhim i nagluhim osobama da bi lakše mogle sudjelovati u svakodnevnim razgovorima koristeći se samo pametnim telefonom s Androidom omogućujući transkripciju u stvarnom vremenu…

Live Transcribe vrlo je korisna aplikacija koja, prije svega, može pomoći gluhim i nagluhim osobama da lakše sudjeluju u razgovorima nudeći prijepise razgovora u stvarnom vremenu. Oslanja se na Googleovu tehnologiju prepoznavanja govora i detektiranje zvuka, a ono što je dodatno čini posebnom, svakako je činjenica da podržava više od 80 jezika među kojima se našao i hrvatski jezik.

Samu je aplikaciju vrlo jednostavno koristiti i, da bi proces transkripcije započeo, aplikaciju valja samo pokrenuti, a ono što je izgovoreno ubrzo će se pojaviti na zaslonu. Sav izgovoreni tekst kasnije se može snimiti, pa je ovo ujedno aplikacija koje se može koristiti i za diktiranje. Doduše, na umu valja imati da se prijepisi spremaju lokalno i to do tri dana (spremljene prijepise je moguće pretraživati), pa ih valja kopirati negdje ako ih se želi trajno zadržati.

Prepoznavanje izgovorenog na hrvatskom jeziku je iznenađujuće dobro, no nije i savršeno, a dosta ovisi o tome koliko neki govornik brzo i razgovjetno govori, kao i razini buke u okruženju. Tijekom transkripcije se prikazuje indikator glasnoće govornikovog glasa u usporedbi s glasnoćom u okruženju pa je na taj način moguće odrediti koliko se glasno treba govoriti.

Doduše, stvari se mogu ponešto poboljšati budući da je moguće dodati vlastite prilagođene riječi kao što su specifični nazivi, imena i tome slično. Uz sve to, aplikacija nudi i obavijesti koje mogu pružiti važne informacije kao što je prepoznavanje požarnog alarma ili zvona na vratima, a moguće je namjestiti da pametni telefon vibrira kad netko izgovori zadano ime (potrebno ga je definirati u postavkama) kao i to da se prikazuju oznake kad se detektira smijeh, aplauz i glazba.

Live Transcribe aplikacija je koja to sve omogućuje, prenosi Bug.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.