Pixabay

Kako je Matija Posavec uništio Međimurce

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije jučer su završeni  pobjedom Matije Posavca 79,11 %. To je ono što vide njegovi glasači koji slave njegovu nadmoćnu pobjedu.

Istina je da je ovo veliki poraz Matije Posavca jer Matija Posavec je uzrokovanjem ovih izbora uništio Međimurce. Podatak koji njegove pristaše ne vide je izlaznost: 28,98 % birača s pravom glasa  izašlo je na biralište. Na izborima u svibnju glasalo je 44,99% birača.

Shvaćate li sada što je Matija Posavec napravio? 16% glasača zadnjih izbora razočaralo se u čovjeku u kojeg su vjerovali, za kojeg su držali da je pošten i za kojeg su vjerovali da mu je na prvom mjestu Međimurje.

Truman je svojevremeno rekao da ako želiš pobijediti moraš osvojiti glasove glupih, jer su oni većina u svakom narodu. Međimurje koje je uvijek slovilo za napredno, koje se odupiralo jednoumlju sada je, zahvaljujući Matiji Posavcu pokleklo pred time. I Međimurje je postalo samo jedno od mnogih područja gdje pobjeđuju podobni i gdje izborna baza glasa za pobjednika kojem je ili dužna uslugu ili očekuje uslugu.

Na žalost, i ja sam bio pobornik Matije Posavca, preko udruge surađivao s njime, vjerovao sam da na prvom mjestu gleda za dobrobit Međimurja. Razočarao sam se prvo kad sam saznao da i on voli zapošljavati preko veze, a drugo kad sam uvidio da Međimurcima (onom djelu koji disciplinirano glasa baš kao i HDZ-ova baza u Hrvatskoj) to ne smeta.

Matija Posavec je i podijelio Međimurce i to na podjelu goru nego je u Hrvatskoj aktualna ovih dana – na cijepljene i necijepljene. Matija Posavec je podijelio Međimurce na one koji još vjeruju u poštenje i koje je debelo razočarao i koji su odustali od ovih izbora i na one koje misle da još nije dovoljno uzeo, neka uzme još; nisu još odredili koji je to limit kad će korupcija ostati korupcija, bez obzira na broj nula  i kad neće biti “naši smiju, njihovi ne!”.

Matija Posavec će govoriti ovih dana kako je narod Međimurja ponovo vjerovao u njega i glasao za boljitak Međimurja jer su vidjeli koliko on radi za Međimurje. Matija Posavec će zaboraviti napomenuti koliki dio naroda (ni)je zbog njega izašao na izbore. I time je Matija Posavec uništio Međimurce. Sada su oni samo jedni u nizu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.