INFLUENCERI POTPISALI PRVI ETIČKI KODEKS U SVIJETU

U redakciju je pristigao email naslova INFORMACIJE ZA MEDIJE poslan iz Apriori World ureda, a u potpisu je nekakav logo neke nagrade za tu agenciju ili što li je već.  Sam članak nije baš nešto oblikovan, ima i stilskih i pravopisnih pogrešaka i nismo sigurni radi li se o nekom ozbiljnom priopćenju ili nekoj šali pa ga objavljujemo neoskvrnjenog, onakvog kakav je i došao:

26.studeni, u Hrvatskoj predstavljena prva svjetska generacija dobrih influencera. Odlična ideja naše komičarke podržana od strane Francuske i Norveške ambasade. Nakon dvodnevnih intenzivnih radionica u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, danas ujutro prvi etički kodeks za influencere potpisalo je devet influencera i time su postali prva svjetska generacija “dobrih influencera” odnosno prvi “The Good Influence Movement” influenceri. Svečano potpisivanje i predstavljanje održalo se u hotelu Esplanada u Zagrebu i tako je globalna inicijativa Marine Orsag zaživjela u praksi zahvaljujući ogromnom angažmanu Tamare Puhovski i njenog Impact House-a, te pokroviteljstvu Francuske Ambasade, Norveške Ambasade te gore navedenih hotela. Nika Ilčić, Fran Lauš, Alma Bunić, Matea Frajsberger, Jelena Marković, Ana Ude, Mario Roth, Leon Zrile i Marina Orsag od današnjeg dana ambasadori su projekta, vesele se svojim društvenim odovornostima i nadaju da će im se uskoro pridružiti još puno influencera.”Ponosna sam što je ovaj projekt ne samo uspio okupiti influencere na radionicama već ih i oduševiti na svim razinama. Jedva čekam da nas bude puno u “vojsci” dobrih influencera kako bi što bolje, jače i šire mogli donositi pozitivu i mijenjati naš svijet u boljem smjeru. Jako sam zahvalna svim partnerima u projektu kao i influencerima s kojima sam oduševljena.” – rekla nam je Marina.Na radionicama se, uz stručnjake, prolazilo kroz razne edukacije o etici, društvenoj odgovornosti, fact checkingu i ostalim stvarima bitnima za javni utjecaj. Svi influenceri prihvatili su edukacije s oduševljenjem i uključivali se u sve aktivno i s entuzijazmom. Na samom predstavljanju osim pokretačica, predstavili su se i Ilija Andabak iz hotela Kaj, Mateja Frajsberger i Jelena Marković. Jelena Marković Smartchange.me oduševljena je cijelom pričom za koju je došla iz Podgorice. “Ovaj set edukacija je jedan od korisnijih i važnijih programa kroz koje bi svi influenseri trebali proći. Vjerujem da svi mi želimo da pozitivno utičemo na mentalno zdravlje i da prenosimo pozitivne poruke i doprinosimo rješavanju važnih društvenih problema. The Good Influence Movement je ponudio zaista fantastičan set alata za ovo i veoma je važno da što veći broj influensera prođe kroz ovaj program.”Matea Frajsberger Click4Chic: ” Ponosna sam na svoje kolege i sebe koji smo zadnjih dana na edukacijama, radionicama i raspravama učili o odgovornosti, etičnosti i utjecaju naših društvenih platformi. Uz današnje potpisivanje kodeksa, obećali smo pružati pozitivan primjer kao i do sada.”The Good Influence Movement motivira i obvezuje influencere da se posvete odgovornom društvenom djelovanju i pozitivnom društvenom utjecaju kroz proces certificiranja koji će uključivati edukaciju u područjima psihologije, sociologije, etike i javne komunikacije. Pokret će imati i skupinu stručnjaka koja može pružiti podršku, interpretaciju te dodjeliti ili oduzeti certifikat influencerima.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donacije možete izvršiti uplatom na žiro račun HR3124020061100838696 kod Erste banke. Hvala vam što podržavate djecu!

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.