Foto: Medjimurski.hr (https://medjimurski.hr/je-li-u-sve-umijesan-i-matijas-dido-orsus-pouzdanik-veljka-kajtazija-u-medimurju/)

Uhićeni sinovi Matjaša Dide Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja i desne ruke’ Veljka Kajtazija

19.listopada 2021. godine u Gornjem Hrašćanu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostora, kojeg koristi 21-godišnjak.

Prije samog početka pretrage, policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dvije muške osobe držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili.

Brzom reakcijom policijskih službenika obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gdje je utvrđeno su 29 i 26-godišnjaci s područja općine Nedelišće u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli.

Nadalje, tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kg duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, priopćila je PU Međimurska.

Mladići koji su u bijegu od policije bacili puške i sef sinovi su Matjaša Dide Oršuša, ‘desne ruke’ Veljka Kajtazija, potvrđeno je Telegramu iz više izvora.
Matijaš Dido Oršuš je dobrotvor i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja, ali i veliki prijatelj i “desna ruka” Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.