Foto: MSM (https://msm.hr/antonia-ruzic-stigla-do-naslova-u-portugalskom-lagosu/)

Tonka, reci Lagos je moj!

U svom prvom finalu ITF turnira u portugalskom Lagosu Antonia Ružić jučer je odigrala meč protiv Bugarke Isabelle Shinikove, 250. igračice na WTA ljestvici. I Grkinje Despine Papamichail, 210. igračicom na WTA ljestvici.

Antonia je prije susreta sa Papamichail stigla uvjerljivim pobjedama nad Rame (391.), Cvetković (605.), Fetecau (242.), Schunk (305.), Waltert (262.) Papamichail (210.) , sve redom igračica koja su bolje plasirane od nje na WTA ljestvici (Tonka je 729.).

U velikom finalu Tonka je slavila sa 6:1 6:4.

U portugalskom Lagosu Antonia je doživjela pravu eksploziju, pobijedivši sve redom igračice koje iza sebe imaju velike rezultate. Uspjeh je još veći, budući da je Tonka u svakom meču svoju protivnicu dobila s velikih 2:0 u setovima. Danas na novoj WTA ljestvici Tonku očekuje novo rekordno mejsto u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat 729. mjesto.

Ovo je za 18-godišnju Antoniju Ružić drugi profesionalni naslov u karijeri, ima jedan sa $15.000 vrijednog turnira, te sada ovaj sa ITF $25.000. U godini kada je postala juniorska prvakinja do Europe.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.