Soba Priča Lilipjer ugostila učenike OŠ Gornji Mihaljevec i udrugu Mlada pera

Soba Priča Lilipjer ugostila učenike OŠ Gornji Mihaljevec i udrugu Mlada peraJosip Petrlić Pjer, književnik iz Križevaca, u suradnji s udrugom Mlada pera iz Čakovca ugostio je učenike OŠ Gornji Mihaljevec, škole koja je najaktivnija na literarnim natječajima udruge Mlada pera. Želja je da ovakvi susreti – posjeti Sobi Priča Lilipjer mladih literata Međimurja postanu tradicionalni s ciljem aktivnog poticanja kreativnosti pisanja kod djece, ali i da se potakne književna suradnja između dviju županija, Koprivničko-križevačke i Međimurske.

A posjet Sobi Priča Lilipjer nipošto nije bio pasivno slušanje književnikovog monologa. Zapravo, doživljaj je započeo već prvim iskorakom iz autobusa koji je osiguralo Hrvatsko šumarsko društvo – Ogranak Koprivnica jer tu odmah, u dvorištu Sobe Priče Lilipjer koje je uredila (naravno!) Lili počinje i prva priča. Lili vas zapravo potiče na razgovor, ubacuje u ulogu detektiva, naratora, istraživača, ali i kauboja i zapravo ste vi sami glavni akter priče.

Soba Priča Lilipjer ugostila učenike OŠ Gornji Mihaljevec i udrugu Mlada pera
IVAN MEŠTROVIĆ – PORTRETI SUVREMENICA I SUVREMENIKA – Gradski muzej Križevci

Gospodin Pjer nastavlja tu interaktivnu komunikaciju pa odjednom ne samo što glumite nego i plešete i završavate priču koju je on započeo! Josip Petrlić Pjer za svoje je knjige mnogo istraživao po povijesnim dokumentima i ta otkrića ubacio u svoje priče, pjesme i knjige koje su zapravo postale i svojevrsni turistički vodič kroz Križevce. Domaćini Lili i Pjer proveli su učenike OŠ Gornji Mihaljevec Križevcima pa između ostalog pokazali i točno mjesto gdje je bila fontana koju je Ivan, križevački Romeo izgradio da plače umjesto njega kad on ne smije za njegovom zabranjenom ljubavi  Martom, križevačkom Julijom, teme jedne od njegovih knjiga. Kao pravi domaćin gospodin Pjer poveo je učenike i u razgledavanje upravo otvorene izložbe radova Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Križevci. Šećer na kraju bio je posjet Tvornici čokolade Hedona osnovane od strane entuzijastične Udruge osoba s invaliditetom Križevci. Sveukupno je zaposleno 26 osoba, a u samoj proizvodnji 12 osoba s invaliditetom. Iako baš ne primaju posjete, učenici OŠ Gornji Mihaljevec ne samo što su dobili dozvolu da posjete tvornicu nego im je vodič bio poznati čokolatijer Dubravko Vitlov.Soba Priča Lilipjer ugostila učenike OŠ Gornji Mihaljevec i udrugu Mlada pera Kako nismo smjeli u sam pogon nego je razgledavanje bilo preko stakla, ljubazni domaćini dali su si truda i približili stroj staklu da nam demonstriraju kako se rade praline. Na odlasku su učenici dobili i čokoladu za uspomenu koja će ipak ostati uspomena u sjećanju jer je s oduševljenjem degustirana!

Savršeni domaćini Lili i Pjer pridružili su se učenicima OŠ Gornji Mihaljevec i njihovoj učiteljici i mentorici Lidiji Novak Levatić na ručku “za sve generacije”, a pri odlasku iz Križevaca književnik Josip Petrlić Pjer uručio je predsjedniku udruge Mlada pera Gorkiću Taradiju 6 primjeraka svoje knjige Priče iz šume za nagrade najkreativcima trenutnih literarnih natječaja udruge Mlada pera.

Cijelu foto-galeriju posjeta učenika OŠ Gornji Mihaljevec Križevcima i Sobi priča Lilipjer možete pogledati na stranici udruge Mlada pera.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.