Predstavljanje slikovnice “Plavac” Gite Radiković

Predstavljanje slikovnice "Plavac" Gite RadikovićPovodom Mjeseca hrvatske knjige ali i činjenice da je 2021. godina proglašena Godinom čitanja od strane Ministarstva kulture održano je predstavljanje slikovnice “Plavac” Gite Radiković ispred Knjižnice i čitaonice Šenkovec.

Gita je vrlo talentirana učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec i ambasadorica udruge Mlada pera.

O talentu govore brojne nagrade pa spomenimo samo neke: 1. mjesto na natječaju Sferica 2021., 1. mjesto na natječaju Digital EU and you 2021., 2. mjesto na natječaju Sferica 2020., 3. mjesto na natječaju Kanižajada-Limačijada u čast Paje Kanižaja, 1. i 3. mjesto na natječaju Matice hrvatske za Ruhrsko područje 2020., Nagrada “Zlatno pero” na natječaju Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka, nagrada “Srebrno pero” na natječaju Različitim jezicima na istom putu udruge Mlada pera.

Kako je Gita ljubitelj dugih šetnji i prirode, puno šeće po livadama poznatim kao Bedekovićeve grabe koje su od 2002. godine zaštićene kao spomenik prirode a o njima brigu vodi Međimurska priroda-Javna ustanova za zaštitu prirode. Upravo ove šetnje inspirirale su Gitu na pisanje kao i g. Gorana Radikovića na ilustriranje pa je kao rezultat te obiteljske suradnje nastala slikovnica “Plavac” koju je izdala Knjižnica i čitaonica Šenkovec uz pomoć Međimurske prirode. Gosti  predstavljanja slikovnice u utorak, 19.listopada, bili su učenici 3. razreda Osnove škole “Petar Zrinski” sa svojim učiteljicama gospođama Radojkom Oreški i Vesnom Golub.Predstavljanje slikovnice "Plavac" Gite Radiković

U muzičkom dijelu programa nastupili su na klavijaturama Sara Markov i g. Danijel Mario Novak koji su svojim muzičkim točkama uljepšali ovo predstavljanje.

Kako je Gita uz sve gore navedene nagrade ove godine dobila još i nagradu za Najbolju mladu čuvaricu prirode kao specijalnog gosta pozvala je gđu Željku Kadi koja je i zaslužna za otkriće velikog livadnog plavca i zagasitog livadnog plavca. U cijeli događaj dobro se uklopila i činjenica da su učenici trećih razreda sudionici na projektu koji se odnosi na leptire pa su ovom prilikom mogli i puno naučiti kako se to kaže “iz prve ruke”.

A ukoliko i Vi želite saznati nešto o Bedekovićevim grabama, leptirima plavcima i pročitati izvrsne Gitine pjesme možete posuditi slikovnicu u Knjižnici i čitaonici Šenkovec ili direktno kod mlade autorice.

Predstavljanje slikovnice "Plavac" Gite Radiković Predstavljanje slikovnice "Plavac" Gite Radiković

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.