Lidl povlači iz ponude cigarete i duhan

Povijesni potez

Nadamo se da će njihov primjer uskoro uslijediti i drugi lanci supermarketa, rekao je nizozemski ministar zdravstva Paul Blokhuis.

Više od 400 Lidlovih trgovina u Nizozemskoj više neće prodavati cigarete ni duhan, objavio je u petak njemački lanac trgovina.

Tim je potezom Lidl preduhitrio vladinu zabranu i postao prvi veliki lanac koji je iz ponude povukao duhanske proizvode.

“Lidl aktivno pridonosi stvaranju generacije nepušača”, priopćila je tvrtka.

Lidl Nederland podržava inicijativu nekoliko zdravstvenih organizacija čiji je cilj “dati djeci priliku da odrastu bez dima i zaštititi ih od štetnih učinaka pasivnog pušenja i iskušenja da i sami počnu pušiti”.

Nizozemska vlada pohvalila je potez kompanije koja ga je najavila još 2018. godine i postupno širila duž maloprodajne mreže.

Nadamo se da će njihov primjer uskoro uslijediti i drugi lanci supermarketa, rekao je nizozemski ministar zdravstva Paul Blokhuis.

Od 2024. godine duhanski proizvodi u Nizozemskoj smjet će prodavati samo na benzinskim postajama, u specijaliziranim prodavaonicama, na kioscima i u trgovinama koje ishode posebnu dozvolu, napominje dpa.

Od 2023. također će biti zabranjena prodaja putem interneta, piše Poslovni.hr.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.