Eko kotlić na Trgu Međimurske prirode

Na Trgu Međimurske prirode, jedinom trgu prirode u Republici Hrvatskoj u subotu je održana kulinarska manifestacija „Eko kotlić na Trgu međimurske prirode“. Domaćin manifestacije bila je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, s namjerom okupljanja ekoloških i srodnih udruga koje svojim radom doprinose procesima zaštite prirode te da kroz zajedničko kuhanje uspostave bolji partnerski odnos.

Sudionici prvog eko kotlića na Trgu međimurske prirode bili su Ekološka udruga Platana Nedelišće, MNK Vidovski zlatari Donji Vidovec, Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči Čakovec, Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće, Planinarski klub Extrem Čakovec, 7Plus Regionalni tjednik Varaždin, Udruga šumoposjednika Jegnjed Čakovec, SRD Verk Križovec, Udruga Frkanovčani Frkanovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja Podturen, Mjesni odbor Miklavec i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Čakovec.

Gastro druženje na adresi Međimurske prirode nije bilo natjecateljskog karaktera jer cilj manifestacije nije bila pobjeda, već zajedničko druženje i razmjena iskustava. Ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode Siniša Golub rekao je kako je izuzetno zadovoljan odazivom dionika ove manifestacije. „Priroda se ne može štititi samo institucionalno ako u nju nije uključeno lokalno stanovništvo. Ovakve manifestacije najbolji su primjer da se ljudi međusobno povežu i upoznaju, a danas je ovdje 12 ekipa koje će kroz neformalno druženje izmjenjivati svoje stavove i iskustva u zaštiti prirode Međimurske županije,“ rekao je ravnatelj –  Trgom Međimurske prirode danas se po prvi put šire fini mirisi i uvjeren sam da će ova lijepa manifestacija postati tradicionalna.“ zaključio je.

U sklopu manifestacije održana je mini izložba Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca na kojoj su se posjetitelji mogli upoznati s gljivama našeg podneblja te dobiti savjet kako u prirodi determinirati gljive.

Manifestaciju je obišao i zamjenik župana Josip Grivec, koji je pohvalio organizatora na ideji i realizaciji, a svim sudionicima zahvalio na uključivanju u prvi eko kotlić. „Vidim kako se međusobno družite, degustirate jela i to je najljepši dio ove manifestacije, cilj je postignut i vidimo se sljedeće godine na drugom eko kotliću na Trgu međimurske prirode,“ rekao je zamjenik Grivec.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.