Ćufte – romantično otkriće mladog i perspektivnog MasterChefa

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Koja je odlika pravog MasterChefa? Ne znate? U redu, neću vas dugo mučiti; pravi MasterChef mora biti poput Mr. Beana! Ne znam jeste li pratili tog šaljivdžiju, ali ja se sjećam one jedne epizode kad je neplanirano dobio goste, a nije imao nikakve grickalice pri ruci; otvorio je prozor, otrgnuo grančice i nasjeckao ih kao štapiće te poslužio!
E to je odlika pravog MasterChefa – kad za iznenadne goste napravi večeru od ničega, a pogotovo ako su to još gosti na romantičnoj večeri.
Dođu li vam iznenadni gosti zašto da se mučite kuhanjem i spremanjem nekog jela ako imate gotove ćufte pri ruci. Taman posla da sad prljate roštilj, mažete dasku za rezanje mesa, nož i što ja znam što sve može zatrebati za pripremu romantične večere. Ako imaš kuhane ćufte, čemu trošiti svoje kulinarsko umijeće na spremanje nekog jela? Osim naravno ako nisi MasterChef u Sheratonu (i to ne hrvatskom), jer sve ostalo je ispod klase mladog i perspektivnog MasterChefa! To je jelo dostojno ne samo za romantičnu večeru nego i polaganje majstorskog ispita!

Sad bi neki populistički kuhar predložio da ćufte za romantičnu večeru napraviš u obliku srcu:) Fuj koji populizam! Mladi i perspektivni MasterChef ćufte će na tanjuru posložiti u obliku srca i zaprijetiti konobaru (uz sočne psovke naravno) da ni slučajno ne izgubi taj oblik dok nosi tanjur s ćuftama pred romantične goste!Ćufte - romantično otkriće mladog i perspektivnog MasterChefa

A onda će još jednim potezom pokazati i dokazati zašto je on mlad i perspektivan MasterChef pred polaganjem majstorskog ispita – za desert će, kao generalnu probu za Valentinovo jer pravi MasterChef razmišlja unaprijed, dati originalan desert: voćnu salatu! Vas bi možda zbunilo što on sad, za Sesvete daje voćnu salatu, sad kad počinje zima koja će potrajati sve tamo do Valentinova, no vi ste neznalice i ne znate da sad u Australiji počinje ljeto i sezona je voća! Dakle, voćna salata je originalan desert kojeg se u ovo doba ni jedan drugi MasterChef ne bi sjetio! Ma ruku na srce, ne bi se sjetio ni prosječan kuhar no naš glavni lik je mlad i perspektivan MasterChef pred polaganjem majstorskog ispita!

Dakle, savjet desetljeća za romantičnu večeru – ćufte, romantično otkriće mladog i perspektivnog MasterChefa pred polaganjem majstorskog ispita!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.