Antonia Ružić osvojila i Hamburg!

Orehovčanka Antonia Ružić jučer je igrala drugi finale u posljednjih tjedan dana. Nakon slavlja u portugalskom Lagosu, Orehovčanka je do kraja otišla i na ITF turniru tenisačica istog nagradnog fonda (25.000 dolara) u Hamburgu.

Redom su u njemačkom gradu padale De Vroome (221.), Helmi (479.) i Dodin (92.) i Noel (618.) a danas je bio red za Mađarku Timeu Baboš, 149. igračicu na svijetu.

28 – godišnja Mađarka kroz karijeru je osvojila 6,8 milijuna eura, a igrala je i na najvećim svjetskim turnirima.

Sve to nije preplašilo Tonku koja je odlično krenula u meč i već je nakon 20 minuta imala 4:1. Do kraja seta Ružić osvaja dva gamea, Baboš jedan za konačnih 6:2. U drugom setu kod vodstva Ružić 4:1, Mađarka je predala meč te je naslov otišao u ruke Ružić.

U posljednja dva tjedna Antonia Ružić upisala je 12 pobjeda zaredom, a prema novo WTA ljestvici trebala bi zauzeti mjesto u TOP 400 igračica na svijetu.

Nitko ovo nije očekivao, pa ni ja. I dalje sam pokušavala uživati u igri i dati sve od sebe. Meč po meč, poen po poen. Pobijediti 12 mečeva nije lagano, ali eto nas. Planirala sam Istanbul, ali sam otkazala jer sam imala vrlo dobra, ali teška 2 tjedna te ću se pripremati za nove izazove. Željela bih se zahvaliti svim navijačima i fanovima koji me bodre i podržavaju na bilo koji način. Hvala svima, pogotovo mojim Međimurcima”, kazala je Tonka nakon meča za MSM.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.