VIDEO: Snažno nevrijeme u Sloveniji, Ljubljana je potopljena

Jučer navečer snažno nevrijeme zahvatilo je Sloveniju te je samo u Ljubljani poplavljeno 500 zgrada a dežurne službe primile su preko 2700 poziva građana  između 20 sati i ponoći, piše 24ur.

Problem je što je jako puno kiše palo u jako kratkom razdoblju. U Goričkom je izmjereno 93 litre kiše po četvornom metru, a u Ljubljani 88 litara kiše po četvornom metru, što je nešto što se događa jednom u 250 godina, prenose Vijesti.hr

Poplavljeni su sutertenski stanovi, škole, vrtići, skladišta, ceste i podzemne garaže , brojni automobili su uništeni, nekoliko je osobnih vozila zaglavilo u vodi. Između ostalog, promet se obustavljen. Uz olujnu kišu je puhao i snažan vjetar koji je obarao drveća na ulice.

Prema trenutnim podacima nema ozlijeđenih.

U ljubljanskom kazališu zbog jake kiše morala je biti prekinuta predstava te je poplavljena cijela Drama, koja je već u lošem stanju.

Jernej Pristov, glasnogovornik kazališta, rekao je da je za vrijeme predstave voda počela padati sa krova: “Krov je dotrajao, voda je padala na pozornicu i iza pozornice u potocima”.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.