Ilustracija: Goran Radiković

U tijeku čak tri literarna natječaja udruge Mlada pera

Kontinent ili more, u čemu različite su zore?1.lipnja započela su i sve do 20. prosinca trajat će dva literarna natječaja udruge Mlada peraKontinent ili more, u čemu različite su zore?Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’.

Svatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…
…uvijek postoji to ali!

Natječajem Kontinent ili more, u čemu različite su zore? pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’  natječaj je u kojem te pitamo koju supermoć bi htio imati da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije:

  • osnovnoškolci 1. – 4. razreda
  • osnovnoškolci 5. – 8. razreda
  • srednjoškolci

Pozivamo i zainteresirane sponzore koji bi željeli nagraditi djecu-pisce svojim proizvodom ili poklon bonom da nam se jave na email udruga@mlada-pera.medjimurje.info!

15.listopada završava literarni natječaj za osnovnoškolce Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara! kojim udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili sebi samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan. Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima.

Mladi literati, došlo je vaše vrijeme da pokažete (i napišete) što znate (i mislite)!

Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!
Ilustracija: Goran Radiković

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.