PU Međimurska: Nadogradnjom sustava, kamere sada imaju mogućnost automatskog prepoznavanja neregistriranih vozila

Na području Međimurske županije u cilju povećanja prometne sigurnosti postavljeno je ukupno 19 kućišta u koja se mogu instalirati uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila (GATSO RT4).
Policijska uprava međimurska trenutno raspolaže sa četiri kamere, koje se prema sigurnosnoj procjeni sele iz jedne lokacije na drugu, dok prazna kućišta imaju preventivnu funkciju.

Radi se o iznimno preciznim uređajima (kamerama) koji mogu istodobno mjeriti brzinu kretanja 32 vozila u istom kadru, danju ili noću, te u uvjetima smanjene vidljivosti. Osim nadzora brzine, kamere detektiraju i druge prekršaje poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i drugih prekršaja.

Nadogradnjom sustava, kamere sada imaju mogućnost automatskog prepoznavanja neregistriranih vozila, odnosno vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, neovisno o brzini njegovog kretanja.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana te ako imaju važeću prometnu dozvolu.

Za vozače koji upravljaju motornim ili priključnim vozilom koje nije registrirano ili kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana propisana je novčana kazna od 2.000,00 kuna.

Nadalje, vlasnik vozila dužan je odjaviti vozilo ukoliko ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka. Za vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole više od 12 mjeseci, rješenjem nadležnog tijela ukinut će se registarske pločice, dok je za počinitelja tog prekršaja propisana novčana kazna od 700,00 kuna.

Pozivamo vozače na odgovorno ponašanje i da poštuju sve prometne propise te da vode brigu o registraciji, datumu važenja prometne dozvole, tehničkoj ispravnosti i osiguranju vozila.

Lokacije na kojima su postavljena kućišta za kamere na području Međimurske županije su u:

Nedelišću – ulicama Vladimira Nazora i Varaždinska
Gornjem Hrašćanu – Čakovečkoj ulici
Pušćinama – Čakovečkoj ulici
Strahonincu – Dravskoj ulici (Poleve)
Kuršancu – Glavnoj ulici
Savskoj Vesi – Ulici Josipa Bajkovca
Prelogu – ulicama Zrinskih i Čakovečkoj
Donjem Kraljevcu – Kolodvorskoj ulici
Maloj Subotici – Glavnoj ulici
Čakovcu – ulicama Zrinsko-Frankopanskoj i Južnoj obilaznici
Šenkovcu – Ulici Maršala Tita
Brezju (cesta za Lopatinec)
Štrukovcu (cesta za Mursko Središće)
Murskom Središću – ulicama Josipa Broza Tita i Martinskoj.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.