Održano vježbanje pod zvijezdama u okviru obilježavanja Europskog tjedna sporta

Podno nedavno rekonstruirane fortifikacije Starog grada Čakovec u Perivoju Zrinskih obilježen je Europski dan sporta vježbanjem pod zvijezdama koje je okupilo brojne sportaše i rekreativce s područja Međimurja.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ kojom se nastoji potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Europski tjedan sporta 2021. godine započeo je 23. rujna, a traje sve do 30. rujna. Kao i prethodnih godina, u sklopu ovog europskog događaja organizirane su aktivnosti diljem Europe, a jedan od gradova domaćina ove godine je i Čakovec, koji je nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, u subotu, 25. rujna bio domaćin “BeActive Nighta”.

Kako je istaknuo državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, površina jezera pokraj Starog grada Čakovec izuzetna je lokacija koja je cijelu manifestaciju podigla na višu razinu: Cilj događaja je pokazati građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada.

Čakovec kao središte Međimurske županije nije slučajno odabran za jednog od domaćina ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Međimurje živi sport zahvaljujući mnogim sportašima, rekreativcima i zaljubljenicima u sport koji iz godine u godinu svojim aktivnostima i uspjesima pozicioniraju naš kraj kao odličnu sportsku destinaciju. Međimurje je proglašeno Europskom regijom sporta za 2022., a ta prestižna titula omogućit će nam još bolje promoviranje našeg kraja, stvaranje kvalitetnije sportske infrastrukture i uvjeta za naše sportaše.”, kazao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Brojni građani, među kojima je bilo najviše djece, odazvali su se na vježbanje pod zvijezdama. Pozdravili su ih i zamjenica gradonačelnice Grada Čakovca Marina Gradišer i ambasador Europskog tjedna sporta, naš proslavljeni gimnastičar Filip Ude, a događaju su nazočili državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović. Uz Ministarstvo turizma i sporta, Međimursku županiju i Grad Čakovec, u obilježavanje se uključio i Informacijski centar Europe Direct Čakovec.

Vježbanje su predvodili Luka Prprović iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec – Macan, članovi Studia Vivona Čakovec, Ivana Posavec iz studija Fit life, Twirling club Čakovec, Martina Maltar iz Fitnes kluba In, Plesno gimnastički klub Flik Šenkovec, Tomislav Debelec iz TD FIT, Tanja Mesarić iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec – Macan, Plesna skupina Korak Virne Hošnjak i Edita Gorski.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.