Državni inspektorat krenuo u veliku akciju provjera tržnica

Više od stotinu inspektora krenulo je jučer u obilazak svih tržnica u četiri velika hrvatska grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Provjeravaju doslovce sve, a osobito namirnice koje su na štandovima.

Poplava vijesti o povlačenju određenih prehrambenih proizvoda s polica trgovina aktivirala je i Državni inspektorat koji u posljednja 24 sata češlja svaku stavku koja uključuje trgovanje namirnicama na tržnicama.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je utvrđeno 69 povreda propisa, na temelju kojih će protiv prekršitelja biti podnesena četiri optužna prijedloga za pokretanje prekršajnih postupaka, donesena će biti dva prekršajna naloga te je na mjestu počinjenja prekršaja izrečeno 11 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 40.700,00 kuna, priopćili su iz DIRH-a.

Ističu kako za 28 povreda propisa koje su otklonjene tijekom inspekcijskog nadzora inspektori nisu poduzimali prekršajne mjere protiv prekršitelja.

Koordinirani nadzori inspekcija Državnog inspektorata nastavljaju se i na tržnicama na malo u svim gradovima Hrvatske.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.