Dragi pacijenti, pa jeste li vi normalni?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Sjedim jučer u čekaonici neurološke ambulante u Županijskoj bolnici Čakovec i čekam na red; glasovi u mojoj glavi su se počeli izgleda previše svađati i izazivati mi nevolje. Čekao sam oko sat i pol i uopće ne prigovaram zbog čekanja, zapravo još sam malo čekao jer mi je sestra na šalteru izašla u susret i pozvala me nakon kratkog bivanja na listi čekanja da dođem jučer. Napomenula je da ne zna kad ću doći na red, ali sigurno budem došao na red pa da ne čekam po redovnom naručivanju pacijenata jer bih onda mogao doći na red tamo negdje u veljači 2022. godine.

E sad ako ste pomislili da sam ja bio neki izuzetak i došao tako na red preko veze grdno se varate. Dvije sestre koje sam vidio u tih sat i pol čekanja da rade na naručivanju pacijenata zaslužile su svaku pohvalu i priznanje i davale sve od sebe da se te liste skraćuju. Bez obzira zvao netko telefonski ili došao na šalter stavljale su ga na listu čekanja, a ne naručivale odmah na određeni datum jer kao što sam rekao, to bi onda bilo najranije u veljači 2022. godine. Silne su tu bile kombinacije u igri, nastojanja da im u jednom danu spoje i po 2-3 uputnice kako su, koliko sam shvatio, pojedini pacijenti imali pa da sve obave jednim dolaskom u istom danu. Njihov trud je bio više nego vidljiv i vjerujte jako, jako velik.

Ono što me zgrozilo je bila reakcija pacijenata.

Primjer prvi: zove sestra neku pacijenticu da dođe na pregled puno ranije od prvotno predviđenog termina i napominje joj što i kako da se pripremi. No izgleda da ta pacijentica ima Google diplomu i počne objašnjavati sestri da ona mora obaviti ono, a ne ovo, pa bila je i njena susjeda na tom pregledu pa valjda onda ona zna!!! Sestra joj objasni što piše na njenoj uputnici i što mora obaviti, ali gdje može ona protiv susjede koja je bila na drugom pregledu i očito odmah sva naučila i okolo sebe podučila!

Primjer drugi: zove sestra valjda suprugu nekog pacijenta isto tako da dođu na raniji termin, ali po mogućnosti neka dođu u 9 sati pa čim doktor dođe s odjela da budu prvi na redu i da doktor odmah pregleda pacijenta te mogu ići onda dalje s pretragama koje im ovise o tom pregledu. Netko bi rekao odlično no izgleda ovom pacijentu to nije! Zašto on mora doći u 9 sati, pa koliko bude onda čekao, pa zašto ne bi doktor njega pozvao u ambulantu odmah čim on dođe itd.  Slušajući stekao sam dojam da će još zatražiti crveni tepih i pleh muziku za njegov dolazak.

Primjer tri: njega ću malo karikirati, ali ukratko bi se moglo svesti na protupitanje pacijentice – pa kak ve rom te den v te vuri dok je ona naročena pre frizerki?

I bilo bi još tih primjera dalje jer zaista sam svašta čuo u sat i pol čekanja, ali zaključak je sljedeći: dragi pacijenti, pa jeste li vi normalni?

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.