Vrhunac toplinskog vala u ponedjeljak

Za kninsku regiju oglašena je za ponedjeljak vrlo velika opasnost od toplinskog vala!

Prognoze meteorologa kažu da će izražena vrućina potrajati i idućih dana dok bi vrhunac ovog toplinskog vala mogao stići u ponedjeljak kada bi temperatura u nekim dijelovima Hrvatske mogle doseći čak i 40 stupnjeva Celzijevih.

Osvježenje stiže tek u utorak i srijedu kada bi se vremenska situacija mogla bitno promijeniti.

Državni hidrometeorološki zavod na svojoj karti upozorenja na toplinske valove detaljnije objašnjava gdje nam, u narednim danima, prijete visoke temperature.

Danas i u dane vikenda, velika je vjerojatnost za toplinske udare u kninskom, riječkom, splitskom i dubrovačkom području. Treba naglasiti da je za danas za splitsko područje čak oglašena vrlo velika opasnost od toplinskog vala.

Danas je umjerena opasnost od toplinskog udara oglašena za gospićko i zagrebačko područje, a sutra i u nedjelju će ona važiti i za karlovačku i osječku regiju.

I ova karta pokazuje da nas u ponedjeljak očekuju velike vrućine! Veliku opasnost od toplinskog udara DHMZ procjenjuje za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, dok je ona vrlo velika za kninsku regije gdje se, prema karti, mogu očekivati najviše temperature.

Tada u utorak dolazi do pada temperatura jer je velika opasnost od toplinskog udara oglašena još samo u splitskoj i dubrovačkoj regiji, dok je za ostatak Hrvatske nema.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.