Upoznajte žiri 8. SFF-a – Ena Mitrovski

Ako znate tko je Ena Mitrovski, onda znate da je prošle godine sudjelovala u natjecateljskom program Star Film Festa, a na ovogodišnjem izdanju ćete ju pamtiti kao članicu žirija!

Ena Mitrovski, 35-godišnja je profesorica srpskog jezika i književnosti ali i kulturna radnica iz Banja Luke. Nakon završetka studija počela je s aktivnim radom u kulturi kreiranjem umjetničke platforme Prostor s ciljem naglaska na neophodnost mjesta za suvremenu umjetnost, potrebu korištenja javnog prostora i njegove integracije u umjetničke svrhe te je kao osnivačica i koordinatorica projekata Prostor organizirala je razne aktivnosti – izložbe, rezidencijalni programi, umjetnički performansi, pjesničke večeri i radionice.

Svoj profesionalni rad bazira i u ATV televizijskoj kući Banja Luka gdje zauzima pozicije autorice, koautorice, scenaristice te voditeljice na raznim emisijama vezane za kulturu i umjetnost.

U Muzeju suvremene umjetnosti Republike Srpske od 2020. godine bavi se odnosima s javnošću.

Svoj rad u kulturi i filmu cijelo vrijeme paralelno razvija radeći kao scenaristkinja, režiserka i korežiserka, a 2020. godine se film Šljiva u Novembru koji je radila s kolegicom Tajanom Dedić Starović prikazivao i na Star Film Festu.

Ena , iako Star Film Festu nije strana, ove godine prvi put posjećuje naš zvjezdani fest i to u ulozi žirija i jedva čeka!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.