Foto: Josip Rebolj

Priprema, pozor, SNIMAJ!

Frka je stigla u Grad na Dravi

Nakon izazovne pretprodukcije, prema scenariju Svena Latinovića uz vrijednu mladu filmsku ekipu iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Nizozemske, Poljske i Amerike, 03. kolovoza, započelo je snimanje dugo iščekivanog domaćeg projekta – Frke, koje će se odvijati do 10. rujna.

Namjera filma

Frka je osječka priča kojom se želi prikazati kakvim talentima ova regija raspolaže, a to je moguće postići kroz priču namijenjenu za svakog gledatelja. Samim time što Osijek raspolaže odličnom alternativnom scenom, urbanom kulturom, studentima i mladim domaćim, ali i regionalnim talentima, želi se privući pozornost svjetske publike prema hrvatskoj kinematografiji.

Gdje se snima?

Snimanje je započelo na području Tvrđe. Nije tajna kako se radnja filma odvija kroz jednu noć, a Tvrđa je odlično mjesto za uvod u noćnu radnju Frke s obzirom na noćni život i kulturnu scenu toga dijela Osijeka.

Glavne uloge

Lica u koja će biti uprti svi pogledi te koja imaju priliku pokazati svoje talente su internacionalno nagrađivana glumica Kristina „Kika“ Jovanović u ulozi Nike, osječka akademska glumica Antonia Mrkonjić u ulozi Sare, profesionalni kazališni glumac Vedran Dakić u ulozi Petra, student kazališne umjetnosti smjera glume i lutkarstva Luka Vondrak u ulozi Vokija te sam scenarist Sven Latinović u ulozi Luke koji ujedno iza sebe ima uloge u brojnim kratkim filmova.  

Izazov snimanja bezbudžetnog filma

Redatelj Frke Svebor Mihael Jelić i ostatak ekipe koji su radili na filmu Zagrebački ekvinocij imaju iskustvo snimanja filma bez budžeta što znatno olakšava realizaciju ovoga projekta. Oslonac su svi članovi mlade filmske ekipe, mediji koji će događaj popratiti i svi pratitelji na društvenim mrežama koji su voljni dijeliti vijest sa svojim prijateljima i poznanicima.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.