Foto: Facebook/Jason deCaires Taylor

Otvorena jedinstvena šuma na dnu Mediterana i muzej podvodnih skulptura

Sredozemni otok Cipar prije dva tjedna dobio je spektakularnu podvodnu atrakciju – prvu takve vrste u svijetu. U kristalno čistom moru, na jugoistočnoj strani otoka, u blizini turističkog mjesta Ayia Napa otvoren je muzej podvodnih skulptura.

Milijun eura vrijedan projekt Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa (MUSAN) djelo je poznatog britanskog umjetnika Jasona deCairesa Taylora, nalazi se na dubini između 8-10 metara te obuhvaća 93 skulpture među kojima su i monumentalna stabla.

Podvodni muzej dio je projekta kojim se želi apelirati na javnost da se više uključi u očuvanje bioraznolikosti Sredozemnog mora, jedno od najugroženijih mora na svijetu – što zbog pretjeranog izlova, što zbog zagađenja, za koji su zaslužni – ljudi.

Britanski umjetnik svoje je skulpture izradio od inertnih PH neutralnih materijala, u nadi da će podvodna šuma postati dom mnogim morskim stanovnicima, piše Morski.hr.

MUSAN je otvoren za posjetitelje svaki dan od 9 do 18 sati, ulaz se zasad ne plaća, no plaća se usluga jednog od ronilačkih centara bez čije obuke i pratnje ne možete u muzej. Cijena ronilačkih tečajeva kreće se od 20 do 60 eura.

Više o ovom zanimljivom projektu možete pronaći na Facebook stranici umjetnika.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.