Novo izdanje Dana otvorenih vrata sportova na vodi

Prije dva tjedna, 7. kolovoza, održao se prvi Dan otvorenih vrata sportova na vodi u Prelogu. Kako su interes i posjećenost premašili očekivanja organizatora, na radost svih zainteresiranih organizirat će se nastavak ove, već sad vrlo popularne, manifestacije. Dana 22. kolovoza, u nedjelju, od 12 sati zabavite se na Marini Prelog uz sportsko-rekreativne sadržaje i sportove na vodi. O čemu se radi? Novoosnovana udruga sa sjedištem u Oporovcu, Udruga sportske rekreacijske Croatian Outdoors, i Društvo športske rekreacije ČAKI iz Čakovca provodit će drugi po redu Dan otvorenih vrata sportova na vodi. Cilj ove manifestacije promocija je sportova na vodi u sklopu projekta „Međimurje – Europska regija sporta“, a pokrovitelji su Grad Prelog, Marina Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga i Međimurska županija. Ovog će se puta u organizaciju manifestacije uključiti i informacijski centar Europe Direct (EDIC) iz Čakovca te pripremiti prigodne suvenire za sudionike, poput majica i vodootpornih torbica.

Od 12 sati moći ćete besplatno sudjelovati u kajakingu, raftingu i stand-up paddlingu (SUP ili, po naški, veslanje na dasci za surfanje). Ako ste zainteresirani za ovaj zanimljiv i uzbudljiv događaj, obavezno ponesite kupaći program odjeće i obuće te ručnik i rezervnu odjeću. Ako imate vlastita plovila i želite saznati više o upravljanju daskom ili kajakom, možete ih ponijeti i sudjelovati u edukaciji te se informirati o tehničkim specifikacijama plovila za plovidbu rijekama ili jezerima (i/ili morem). Dani otvorenih vrata održavat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite, a sudjelovanje u aktivnostima je besplatno i na vlastitu odgovornost. Dan otvorenih vrata sportova na vodi savršen je uvod u aktivnosti na Marini Prelog tijekom rujna i listopada. Naime, početkom rujna u planu je edukacija za međimurske srednjoškolce o sportovima na vodi, a u drugoj polovici rujna na Marini u Prelogu održat će se manifestacija Igre na vodi međimurskih srednjih škola – sve u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta. Dok u listopadu slijedi edukacija za studente međimurskih visokih učilišta.

Sigurni smo da će drugi po redu Dan otvorenih vrata sportova na vodi privući još veći broj posjetitelja i ponovno oduševiti sudionike. Marina Prelog i Priločko more svakako zaslužuju takvu manifestaciju koja istovremeno okuplja brojne sudionike različitih uzrasta te promovira zdrav način života u suživotu s prirodom.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.