HAC lansira novu aplikaciju vrijednu 2,6 milijuna kuna

Neke od mogućnosti koje će vam pružati nova aplikacija HAC-a su upozorenje na prekoračenje ograničenja brzine, obavijesti o zastojima, prikaz obilaznih smjerova

Mobilna aplikacija, čija je procijenjena vrijednost nabave 2,6 milijuna kuna, omogućit će korisnicima pristup informacijama o trenutačnom stanju prohodnosti i meteorološkim uvjetima na dionicama pod nadležnošću svih koncesionara autocesta u RH, što uključuje i Istarski ipsilon i autocestu Zagreb – Macelj.

Aplikacija koja će biti besplatna, omogućiti će informiranje o stanju prometa na planiranoj ruti autocesta, dakle obavijesti o izvanrednim događajima, radovima na autocestama i povezanim državnim cestama, o stanju na graničnim prijelazima, ali i pristup prometnim kamerama, kao i izvještaj o vremenima putovanja. Korisnici će dobivati i obavijesti o trenutačnom ograničenju brzine na dionici, o meteorološkim uvjetima, odmorištima i dostupnim sadržajima, o naplati cestarine, a na toj platformi bit će i kontakti za policiju, vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć.

Kako bi olakšala putovanje, aplikacije će prikazivati i obilazne smjerove kao i prikaz trenutačne lokacije vozila.

Uz aplikaciju, ovim projektom će se nadograditi i javne web-stranice HAC-a s interaktivnom kartom, prenosi Sjever.hr.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.