Foto: Josip Rebolj

FOTO: Početak snimanja Frke

Prvi dan

Osijek, Tvrđa, 03. kolovoz

Snimanje uvodne scene Frke u Tvrđi bilo je međusobno upoznavanje filmske ekipe no i upoznavanje s opremom, gradom, vremenskim uvjetima, ali i komarcima. Najizazovniji dan protekao je uz brojne prepreke kao što su zaprašivanje komaraca, pljuskovi, publika i vozači automobila u prolazu koji su trubama zaželjeli dobrodošlicu filmskoj ekipi i samome projektu Frke. Prva je noć snimanja završila u 05:00 uz snimke s kojima su svi potpuno zadovoljni.

P1
Foto: Josip Rebolj
P3
Foto: Josip Rebolj
P4
Foto: Josip Rebolj
P5
Foto: Josip Rebolj
P6
Foto: Josip Rebolj
P8
Foto: Josip Rebolj

Drugi dan

Osijek, Gradski vrt, 04. kolovoz

S obzirom na to da je bio tek drugi dan snimanja ekipa se vrlo brzo prilagodila tempu snimanja. Snimljena je prva prava scena filma s kojom su zadovoljni svi, uključujući i Svebora Mihaela Jelića koji nije mogao biti ponosniji na svoju talentiranu ekipu. Dogodilo se nekoliko neočekivanih prepreka, ali je dan prošao u potpunom redu.

Treći dan

Osijek, stan, 05. kolovoz

Nakon Gradskog vrta, sljedeće je snimanje bilo u udobnijem okruženju, snimala se scena unutar stana, skriveni od vanjskih vremenskih neprilika. Važno je naglasiti kako ekipa nije ovdje samo kako bi snimila film, već kako bi i naučila te savladala prepreke. Naravno, treći je dan snimanja bio zbližavanje ekipe što je izrazito bitno kod ovakvih projekata.

Četvrti dan

Osijek, katakombe, 06. kolovoz

Upoznati s opremom, ekipom, gradom, vremenskim uvjetima i spremni na sve, četvrti se dan snimalo na katakombama, ovoga puta uz lude outfite i statiste  koji su pozivani putem društvenih mreža i eventa „Frka na katakombama (Snimanje filma)“. Veliku su ulogu igrali i automobili kojima se pomoglo rasvijetlili scenu i olakšati snimanje. Uvjeti su za statiste bili punoljetnost i pridržavanje epidemioloških mjera, a samo snimanje nije moglo proći bolje, svi su surađivali i samim pridržavanjem mjera osigurali neometano snimanje i rad filmske ekipe te završetak snimanja ranijeg od predviđenog. Scena je snimljena iz jednog kadra s kojim su svi apsolutno zadovoljni i presretni. Završetkom snimanja i sami statisti su imali priliku vidjeti snimku koja je realizirana zbog njihove dobre volje i želje za novim i nesvakidašnjim iskustvom.

Peti dan

Osijek, ulice, 07. kolovoz

Peti je dan snimanja protekao malo drugačije od prethodnih dana – scena je snimana u automobilima ulicama Osijeka. Također izazovno, ali uspješno realizirano. Nije ni upitno kako je ekipa zagrijana i spremna na sve što tek dolazi.

O1
FOTO: Frka
O2
FOTO: Frka
O3
FOTO: Frka
O4
FOTO: Frka
O5
FOTO: Frka

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.