Čakovec domaćin Svjetskog prvenstva u vatrogasnom sportu

Grad Čakovec i Međimurska županija ugostit će mlade sportaše iz cijelog svijeta. Na stadionu SRC Mladost Čakovec bit će održano Svjetsko prvenstvo mladeži u vatrogasnom sportu. Samo natjecanje počinje u srijedu 11. kolovoza, a traje do 15. kolovoza kada će biti i službeno proglašenje najboljih.

“Vatrogasni sport” je specifičan oblik natjecanja vatrogasaca, razvijan već gotovo 90 godina od strane zemalja istočne i srednje Europe, koji uključuje penjanje ljestvom kukačom na improvizirani toranj, razvijanje vatrogasne navale kod simuliranog požara pomoću prijenosne motorne vatrogasne pumpe, štafetne utrke s preprekama, itd.

Posljednjih dvadesetak godina svjetsko natjecanje u vatrogasnom sportu na vrlo visokoj razini jednom godišnje organizira Svjetska sportska federacija vatrogasnih i spasilačkih službi, sa sjedištem u Moskvi, okupljajući zemlje iz Europe, Azije i Afrike.

Ovim se oblikom natjecanja u hrvatskom vatrogastvu pred nekoliko godina prva započela ozbiljno baviti Vatrogasna sportska udruga Žiškovec, na čelu s njezinim predsjednikom Radovanom Zadravcem, danas jednim od zamjenika predsjednika svjetske federacije i predsjednikom Izvršnog odbora za organizaciju svjetskog natjecanja za mladež iduće godine u Čakovcu.

Čakovec domaćin Svjetskog prvenstva u vatrogasnom sportu
Foto: MSM

Uz članove Udruge koji prije svega dolaze s područja cijelog Međimurja, svoju su ulogu u svjetskim natjecanjima u vatrogasnom sportu tijekom posljednjeg desetljeća imali i članovi vatrogasnih organizacija iz Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije, saznajemo iz Međimurske sportske mreže.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.