Slijeva nadesno Alessandro Del Piero Dinko Lucić i Luka Modrić

PBZ i Generali najavili održavanje nogometnog kampa za djecu u Hrvatskoj

Talijanska nogometna legenda Alessandro Del Piero predstavio Italia Soccer Camp 2021

Poslije stanke u 2020., Italia Soccer Camp vraća se u Hrvatsku! Ovaj je sportski događaj namijenjen djeci od 7 do 14 godina, a Privredna banka Zagreb, kao članica Intesa Sanpaolo Grupe, glavni je partner projekta, koji podržava i Generali osiguranje. Kamp će svojim sudionicima pružiti jedinstvenu priliku da uče o vještinama i tajnama nogometa u radu s najboljim talijanskim trenerima.

Na konferenciji za medije bio je i Alessandro Del Piero, talijanska nogometna legenda, koji je govorio o konceptu Nogometnoga kampa.

Sudionici konferencije još su bili: Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora međunarodnih banaka supsidijara Intese Sanpaolo; Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Luciano Cirinà,  glavni izvršni direktor CEE Holdinga, direktor Regije Generali Austrije, srednje i istočne Europe i Rusije te član Upravljačkog odbora Generali Grupe; Tina Baričević, predstojnica podružnice Laduč Dječjeg doma Zagreb i Marco Schembri, predstavnik organizatora događanja World Camp International.

Posebno smo počašćeni i drago nam je što su ovo događanje svojim dolaskom uveličali izbornik i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić i Luka Modrić.

„Zadovoljstvo nam je biti ovdje na predstavljanju ovog događaja koji talentiranoj djeci pruža priliku da budu nagrađeni, a možda i otkriveni kao budući hrvatski prvaci”, rekao je Alessandro Del Piero, službeni predstavnik projekta i legendarni nogometaš koji je bio zvijezda i kapetan kluba FC Juventus i drugi najbolji strijelac u povijesti talijanskog nogometa te četvrti najbolji strijelac talijanske nogometne reprezentacije.

Nogometni kamp održat će se u Zagrebu od 30. kolovoza do 3. rujna 2021., za 100 djece, uključujući djecu iz Dječjeg doma Zagreb i korisnike programa Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“.

U sklopu svojeg programa društvene odgovornosti, Privredna banka Zagreb podržava brojne sportske aktivnosti koje uključuju djecu i mlade, a uz podršku matične banke, Intesa Sanpaolo Grupe, omogućila je djeci da treniraju u jednoj od najboljih nogometnih škola, u kojoj će steći vrijedno nogometno iskustvo.

„Nakon jednogodišnje stanke, neizmjerno mi je drago što smo se ponovno okupili kako bismo predstavili ovaj fantastični projekt za djecu, zahvaljujući kojemu mladi igrači mogu trenirati uz iskusne trenere. Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, a Hrvatska je poznata po svojim mnogobrojnim uspješnim sportašima i nadamo se da će neki mladi nogometni talenti jednoga dana uspješno predstavljati našu zemlju kao velike nogometne zvijezde, kao što je to danas vrhunski Luka Modrić“, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

„Biti banka koja djeluje u općem interesu zemlje znači podržavati njezino gospodarstvo, kao i imati dugoročnu predanost i biti svjestan društvene odgovornosti. Novo izdanje nogometnog kampa i naša podrška područjima pogođenim nedavnim potresima pokazatelji su našeg angažmana ”, rekao je Marco Elio Rottigni, glavni direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo. „Intesa Sanpaolo, jedna od vodećih bankarskih grupacija u Europi, posluje u Hrvatskoj od 2000. godine putem supsidijara Privredne banke Zagreb, vodeće banke u zemlji. To nam omogućuje da ponudimo financijska rješenja i savjete po najvišim međunarodnim standardima obiteljima, pojedincima, poduzećima i imateljima značajne imovine“.

„Drago nam je što djeca iz Dječjeg doma Zagreb imaju mogućnost sudjelovati u Nogometnom kampu i ove godine, tome su se razveselili čim smo im to najavili. Zahvaljujemo PBZ-u na pozivu i dugogodišnjoj podršci i suradnji”, rekla je Tina Baričević, predstojnica podružnice Laduč Dječjeg doma Zagreb.

Projekt Italia Soccer Camp u Hrvatskoj podržava i Generali osiguranje, koji će omogućiti sudjelovanje u kampu za korisnike programa Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“.

„Ponosan sam što možemo podržati inicijativu koja će promijeniti život potrebitoj djeci u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je Generali pustio korijene još 1832., ulažući i podupirući lokalne zajednice. Djeca su jedna od najpogođenijih grupa u pandemiji COVID-19; stoga je okupljanje na nogometnom terenu i usvajanje novih vještina s vrhunskim talijanskim trenerima jedinstvena prilika za povratak normalnom životu. Iskreno vjerujem da sportovi imaju moć pružanja univerzalnog okvira za vrijednosti učenja te time mogu pridonijeti razvoju mekih vještina potrebnih za buduće odgovorne građane”, izjavio je Luciano Cirinà, glavni izvršni direktor CEE Holdinga, direktor Regije Generali Austrije, srednje i istočne Europe i Rusije, te član Upravljačkog odbora Generali Grupe.

„Poslije teške protekle godine, smatramo da je Italia Soccer Camp važno ulaganje u povratak u normalan život za djecu. Zahvaljujući PBZ-u i Generali osiguranju, koji su vjerovali u ovaj projekt i dali svoju podršku, kamp će biti besplatan za sve sudionike“, rekao je Marco Schembri, izvršni direktor World Camp Internationala.

Nogometni kamp održat će se na terenima Sportskog centra ZAGREBello, Zagreb, Veslačka 1, od 30. kolovoza do 3. rujna 2021., a uključivat će tehničke, fizičke i taktičke treninge. Italia Soccer Camp, koji javnost prepoznaje po edukativnoj i zabavnoj naravi, projekt je koji okuplja bivše članove talijanske nogometne reprezentacije. Ove će se godine čak pet vrhunskih talijanskih trenera družiti s mladim nogometnim nadama te ih učiti o tajnama nogometne umjetnosti. Ovaj je nogometni kamp besplatan za 100 djece koja će imati priliku učiti i dobiti poduku iz nogometa temeljenu na dobro poznatoj i dokazanoj metodi i tehnici koju primjenjuju najbolji nogometaši. Detaljne informacije o prijavi i organizaciji kampa uskoro će se objaviti putem  komunikacijskih kanala PBZ-a.

I ove će godine tri najtalentiranija sudionika kampa dobiti priliku posjetiti Italiju i pohađati Dan talijanskog nogometnog kampa zajedno s djecom iz drugih zemalja. Mladi nogometaši tri će se dana družiti na terenu za trening Akademije Coverciano, a odabrani dječaci i djevojčice, osim što će moći uživati u treninzima, utakmicama, posebnim tečajevima i posjetu Talijanskom muzeju nogometa i utakmici Serie A, imat će priliku iskusiti i drugi zanimljiv sadržaj, kroz koji će učiti o tajnama nogometa, dobiti praktične savjete te steći mnoge vještine koje čine prave nogometne zvijezde.

Htjeli bismo istaknuti i da se naš domaćin događaja, Falkensteiner Resort Punta Skala, odlučio pridružiti  ovom projektu donacijom vikend-smještaja u svojem Family Hotelu Diadora za svu djecu iz Dječjeg doma i Centra koja će pohađati Nogometni kamp. To je fantastična prilika za djecu da pohađaju mnogobrojne sportske i zabavne aktivnosti koje će se održavati u resortu cijele godine, a zaposlenici resorta rado će ih ugostiti kako bi savršeno proveli vrijeme i stvorili nezaboravna sjećanja. Falkensteiner Resort Punta Skala prvorazredni je resort za aktivan odmor s infrastrukturom, objektima i aktivnostima koje savršeno odgovaraju ljubiteljima aktivnog stila života. „Imamo fantastične sportske objekte: teniske terene, terene za odbojku, padel, minigolf, te od ovog ljeta i posebnu poslasticu – moderan, elegantan i jedinstven sportsko-zabavni klub Fortis. Ondje naši gosti mogu uživati u sportskom centru s teretanom koji se prostire na 800 m², a nudi širok raspon dnevnih vodenih aktivnosti i sportskih programa, od CrossFita i joge do kampova za treniranje za djecu i odrasle – sve to pod vodstvom međunarodnih sportskih stručnjaka i sportskih legendi.”

Alessandro Del Piero, jedan od najpoznatijih nogometaša svih vremena, uglavnom je igrao na poziciji središnjeg veznog napadača, polušpica iako je bio sposoban igrati u nekoliko napadačkih pozicija. Tehnički nadaren i kreativan plejmejker koji je bio i stručnjak za slobodne udarce, Del Piero se smatra jednim od najboljih igrača svoje generacije te kao jednim od najboljih talijanskih igrača svih vremena, koji je osvojio titulu najboljeg igrača Serie A godine 1998. i 2008. Trenutačno je drugi najbolji talijanski strijelac svih vremena u svim natjecanjima s postignutih 346 golova, iza Silvija Piole s postignutih 390 golova. Započeo je karijeru 1991. u talijanskome klubu Padova Serie B, a 1993. je prešao u Juventus, gdje je igrao 19 sezona (11 u ulozi kapetana) te drži rekord kluba u najviše postignutih pogodaka (290) i najviše odigranih utakmica (705). Za vrijeme koje je proveo u klubu osvojio je šest naslova Serie A, Kup Italije, četiri naslova Superkupa Italije, UEFA Ligu prvaka, UEFA Superkup, UEFA Intertoto kup te Interkontinentalni kup. Del Piero je također predstavljao talijansku nogometnu reprezentaciju na tri Svjetska prvenstva i četiri Europska nogometna prvenstva, a najvažniji uspjesi su mu pobjeda na Svjetskom prvenstvu 2006. te prolazak u finale UEFA Euro 2000. s talijanskom nogometnom reprezentacijom.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.