Dijete je tu negdje

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter

Kako bi rekli da vam je vruće, a da ne koristite riječ “vruće”? – pitanje je koje je jedna radio stanica objavila u svom programu.

“Dan je takav da se neke stvari ne da raditi ni lijepome ni upornome, samo serviserima klime!” – glasio je jedan odgovor!

Ja bih odgovorio da je takav dan da ne mogu ni napisati blog jer kad pritisnem tipku na tipkovnici zalijepi mi se za prst pa laptop krene za mojom rukom, baš kao wc daska kad se nakon malo dužeg sjedenja po ovakvom danu zalijepi za vas i krene ukorak s vašom pozadinom.

Ljeto je inače period kad se događa manje stvari pa portali u nedostatku tema svašta objavljuju ili pak je poanta u tome da novinari ne mogu tipkati od vrućine. Uglavnom ispada da nema suvislih tema samo usputnih događajčića koji eto imaju priliku ostati zabilježeni, naravno pod uvjetom da netko nešto napiše o njima pa portali samo objave gotov članak.

Recimo, jedna vruća tema mogla je biti: utopilo se dijete!

Došli roditelji s malenom djevojčicom koja se upravo učvrstila u hodu na večeru. Pojeli na brzaka, surfaju na mobitelima, dijete je tu negdje.

Zatim otac naziva nekog i uhvati se razgovarat’, razgovoru nema kraja, ženi dosadi pa ode. Dijete je ostavila s ocem.
Ocu odgovara što je žena otišla, može na miru poslovno razgovarati. On misli da je i dijete otišlo s majkom, ali dijete je tu negdje.

Večera ide kraju, gosti se razilaze, konobari se spremaju na pauzu prije čišćenja, otac još uvijek razgovara na telefon, majka je tamo negdje, a i dijete je tu negdje.

Prošla konobarima pauza, vrijeme večere ide kraju, razišli se već svi gosti, jedan stol još na terasi i otac, dijete je tu negdje. Konačno i otac završava razgovor (koliki će mu samo biti račun???) i odlazi, a odlazi i zadnji stol, samo je još dijete tu negdje.

Konobari završavaju s čišćenjem, spremaju se zaključati restoran kad ulazi ponovo otac, relativno brzim hodom, a majke uopće nema na vidiku jer – dijete je tu negdje!

Pronašlo se dijete, nema vijesti jer se dijete nije utopilo, a ja se pitam: jel’ to dijete uopće večeralo?

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.