Radionice Kino kluba Sisak u Zaostrogu

Kako bi širili filmsku praksu i kulturu, članovi i prijatelji Kino Kluba Sisak od 21. lipnja će svaki tjedan održavati radionice za djecu s područja grada Siska u odmaralištu Zaostrog.

Prvotna ideja edukacije mladih i skretanje misli od posljedica potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju trebala se održavati u kontejnerima na području Siska radi nedostatka adekvatnog prostora no zbog malog broja mladih Siščana koji su ostali u gradu Sisku, svoje djelovanje Kino Klub je fokusirao na odmaralište Zaostrog.

Radionice će voditi svaki tjedan od 21. lipnja po dva člana Kino Kluba sve do kolovoza u prostorima Hostela Zaostrog, a ciljane su za osnovnoškolce koji ljetuju u odmaralištu kao dodatna aktivnost. Ovom inicijativom Kino Klub Sisak je pokrenuo provođenje svojih projekata 365/7 i medijske pismenosti u kojima članovi kluba volontiranjem i humanitarnim radom mladim ljudima žele približiti film i filmsku kulturu.

Projekt 365/7 zahvaća rad članova kluba i njihovo djelovanje među mladima kroz svih 365 dana u godini, a kroz medijsku pismenost članovi kluba potiču i osnažuju okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmijeniti ideje i iskustva koja proizlaze iz konzumacije medija kako bi se stvorio jasan temelj za kritičko konzumiranje i razumijevanje medijskih sadržaja.

Grad Sisak, HAVC, DHFR i AZEM ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo buduće filmaše s novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.