Policijski službenici Lendave dobili su izvještaj o navodnom kretanju pume na području Lendave

02.lipnja kasno popodne lendavska policija zaprimila je prijavu građanina koji živi u okolici dvorca Lendava, u kojem se navodi da je u obližnjem vinogradu navodno pronađena puma, piše lendavski portal http://lendavainfo.com/ , a prenosi Muralist.

Lendavski policajci odmah su izašli na mjesto događaja, a podnositelj zahtjeva rekao je našem web portalu, “da je to definitivno puma”. Ni policija ni naš tim nisu ušli u trag pumi, ali oprez neće biti suvišan, jer su o pumi izvijestili i građani i mediji s područja obližnjeg Međimurja.

Ispod možete vidjeti ekskluzivnu fotografiju navodne pume koja je primijećena kasnog popodneva u blizini dvorca Lendava, u jednom od vinograda u blizini podnositelja zahtjeva. Rekao je policiji i našem timu da je to definitivno puma. Navodna životinja na fotografiji ima prilično dugačak rep, a očevidac ju je opisao kao “sivo-smeđu životinju koja se kretala polako i prilično elegantno”. Fotografija je snimljena mobitelom i uz maksimalno povećanje, pomalo je nejasna, ali ne može se u potpunosti isključiti mogućnost da je slika doista pume s međimurskog područja.

Policijski službenici Lendave dobili su izvještaj o navodnom kretanju pume na području Lendave

U Hrvatskoj su uvjereni da se puma naselila na granici Međimurja i Podravine, napisali su prije nekoliko dana lokalni mediji. Danju se skriva, a nakon zalaska sunca odlazi u lov i istražuje okoliš u kojem se našla, napisao je Jutarnji list. Kako je rekao veterinar dr. Branimir Reindal , puma se mora namamiti u zamku i premjestiti iz svog “neprirodnog staništa”. Hrvatski lovci nagađaju da je ona mogla pobjeći slovenskom ili mađarskom vlasniku.

Ali ako je doista riječ o pumi, moraš biti oprezan. Naime, trče brzinom od 50 kilometara na sat, a mogu skočiti i do šest metara. Odrasli mužjak doseže duljinu od 2,5 metra i težak oko 70 kilograma. Ženke teže 35 kilograma i dosežu duljinu od dva metra. Pume se dobro prilagođavaju novom okruženju. U lovu koriste vrlo učinkovitu strategiju, a vrlo dobro vide i noću.

Niti jedan zoološki vrt nije prijavio nestanak niti jedne životinje, kao ni pume. Iz ovoga se može zaključiti da je životinja vjerojatno pobjegla s privatnog posjeda. Kupnja pume danas je u Europi potpuno legalna, a vlasnik je nije ni dužan registrirati u mnogim zemljama.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.