Danas počinju još dva natječaja udruge Mlada pera za osnovnoškolce i srednjoškolce

I dok su na literarni natječaj za osnovnoškolce Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara! koji se dobrano zahuktao već pristigle 53 basne, udruga Mlada pera četvrtu godinu svog postojanja želi obilježiti onako kako to mladi literati i traže od nje, kreativno i stvaralački!

Danas, 1. lipnja započinju čak dva literarna natječaja, oba za osnovnoškolce u kategoriji razredne i predmetne nastave te srednjoškolce!

Kontinent ili more, u čemu različite su zore?
Ilustracija: Goran Radiković

Svatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…
…uvijek postoji to ali!

Natječajem Kontinent ili more, u čemu različite su zore? pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’
Ilustracija: Goran Radiković

Imaš super najboljeg prijatelja i sve je za 5 osim jedne navike koja te pomalo smeta. Koja supermoć ti treba da bi mogao tu naviku promijeniti. Ili se prijatelj prihvaća u kompletu takav kakav je?
Mama i tata su ti baš pravi no jedan detalj te davi. Kojom supermoći bi promijenio to?
Djed i baka su uvijek bez krivog znaka ili možda ipak nešto ima što ne sviđa se svima? I zato je supermoć tu da riješimo dilemu svu!
Kvart gdje živiš je kvart snova no možda ti ipak treba supermoć ova da je lijepo ispod svakog krova?
Mjesto gdje živiš ima parkove i igrališta no uz supermoć bi bilo i više gledališta!
Država tvoja ima i planine i rijeke i more i vrijedne ljude no uz koju supermoć da joj bolje bude?
Planet naš pomalo se već guši, uz koju supermoć ga Zemljani ne bi imali na duši?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’ natječaj je u kojem te pitamo koju supermoć bi htio imati da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete pa pozivamo i zainteresirane sponzore koji bi željeli nagraditi djecu-pisce da nam se jave!

PS: Ne zaboravite posjetiti nas na Art forestu 05. i 06. lipnja u Nedelišću!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.