Foto: facebook stranica društva

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze

Multipla skleroza je teška i neizlječiva autoimuna neurološka bolest, a naziva se je još i bolesti s tisuću lica. Upravo o tom nazivu i posljedicama ove bolesti svjedoče članovi Društva multiple skleroze Međimurske županije i Društva multiple skleroze Varaždinske županije.

Društva su se udružila u provedbi projekta pod nazivom „kad se Male ruke Slože”, DMS Međimurske županije kao nositelj projekta, a DMS Varaždinske županije kao partner na projektu. Sam projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Međimurske županije i Općine Nedelišće.
Prema inicijativi MSIF (Multiple Sclerosis Internacional Federation) u svijetu se 30. svibnja obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Cilj svjetskog dana MS-a je uklanjanje socijalnih barijera kod osoba s MS-om, promicanje brige o sebi i zdravog života s MS-om, podizanje svijesti o multipli sklerozi, druženje i socijalizacija osoba oboljelih od MS-a i javnosti.
Društva će zajednički proslaviti Svjetski dan multiple skleroze dana 28. svibnja na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a 29. svibnja na Trgu Republike u Čakovcu od 9 do 13 sati gdje će biti postavljeni štandovi s kreativnim radovima članova Društva i dijelit će se narančaste ruže kao simbol multiple skleroze.
Pozivamo Vas da nam se pridružite na štandu, te da upoznate osobe oboljele od multiple skleroze, simptome multiple skleroze, samu bolest i da saznate kako se naši članovi nose s ovom autoimunom bolešću.

Ivan Škec
Predsjednik Društva multiple skleroze Međimurske županije
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.