Srbija dobila još kineskog cjepiva Sinopharm, potpisala je sporazum o proizvodnji Sputnika V

Srbija je jučer dobila još 500.000 doza kineskog cjepiva protiv covida-19 Sinopharm i potpisala sporazum o proizvodnji ruskog Sputnika V, dok je zemlja dosegnula broj od više od 20 posto procijepljenog stanovništva, objavila je vlada.

Dočekujući novi kontingent Sinopharma u beogradskoj zračnoj luci, premijerka Ana Brnabić je ocijenila da Srbija ima odlične rezultate u procjepljivanju građana, zahvaljujući tome što je pitanje nabave cjepiva tretirala “kao zdravstveno, a ne geopolitičko pitanje”.

Srbija građane cijepi s četiri cjepiva – Sinopharmom, Sputnikom V, Pfizer-BioNTechom i AstraZenecom.

Peking je dosad isporučio 2.5 milijuna doza, ostalih cjepiva ima nešto malo manje od milijuna, a s dodatnih 106.470 doza Pfizera prijeći ćemo brojku od tri i pol milijuna isporučenih doza, rekla je Brnabić.

Istaknula je da je oko 26 posto ljudi procijepljeno jednom dozom, a 20 posto s dvije i plan je da do kraja travnja prvu dozu primi 40 posto građana u dobi iznad 18 godina.

Ministar bez portfelja i predsjednik Međuvladina povjerenstva za suradnju s Rusijom Nenad Popović priopćio je da je potpisan sporazum o transferu tehnologija s Ruskim fondom izravnih investicija koji će omogućiti proizvodnju Sputnika V u Srbiji.
Cjepivo bi se trebalo dobivati u institutu “Torlak”, a prema ranijim najavama, proces bi trebao početi u svibnju.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.