Počelo obilježavanje godišnjice oslobođenja Međimurja

Na današnji dan 1945. godine bugarske i sovjetske trupe, a nakon njih i partizanske, oslobodile su Čakovec. Iako je cijelo Međimurje potpuno oslobođeno za tjedan dana, upravo se ulazak saveznika u glavni međimurski grad obilježava se kao Dan oslobođenja Međimurja 1945.

Tim povodom položeni je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika poginulima i nestalima u 2. svjetskom ratu na čakovečkom Gradskom groblju. Počast poginulim partizanima iskazali su predstavnici Udruge antifašista i antifašističkih boraca Međimurske županije, Grada Čakovca, Međimurske županije, Udruge Josip  Broz Tito Međimurske županije i Udruge Josip Broz Tito Čakovec.

Naši su se preci uvijek uspješno oduprli stranim osvajačima te mnogo puta dokazali da ovdje žive Hrvati. Šesti travnja 1945. godine označio je kraj teške četverogodišnje mađarske fašističke okupacije te konačni poraz ideologije zla na našem području.

Svijeće su zapaljene i na grobu Karla Mrazovića Gašpara. Protokol obilježavanja Dana oslobođenja Međimurja 1945. nastavljen je na Spomen-groblju u Svetom Jurju u Trnju.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.